PUBLICITAT

Andorra i Guatemala intercanviaran experiències

El Principat afronta «un repte de visibilitat internacional», diu el president Morales

Per El Periòdic

El cap de Govern, Toni Martí, i el president de Guatemala, Tommy Morales
El cap de Govern, Toni Martí, i el president de Guatemala, Tommy Morales | Govern

El cap de Govern, Toni Martí, es va reunir ahir amb el president de la República de Guatemala, Jimmy Morales, en el marc de la celebració de la XXVI Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de govern. Tots dos mandataris van coincidir en «l’oportunitat» que representa acollir un esdeveniment d’alt nivell com és la Cimera Iberoamericana. Martí i Morales van acordar compartir les experiències de l’organització en el cas que la candidatura d’Andorra es faci avui.
El màxim mandatari de Guatemala va relatar diferents aspectes de l’organització de la cimera i va exposar que «el Principat afrontar un repte de visibilitat internacional, tant en l’àmbit públic i institucional com en l’empresarial, privat i per a la societat civil», va assegurar.

D’altra banda, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, que també es troba al país llatinoamericà, va afirmar que el compromís d’Andorra per acollir la Cimera el 2020 «implica l’important repte de donar-se a conèixer davant la Conferència Iberoamericana, però també de descobrir la regió i intercanviar i cooperar activament amb els 22 països que la componen».

Davant dels seus homòlegs presents a la cita, Ubach va exposar els punts estratègics d’Andorra en l’Agenda 2030, enfocada en la sostenibilitat ambiental i de lluita contra el canvi climàtic. Andorra proposa impulsar i donar visibilitat als treballs de la Xarxa Iberoamericana d’Oficines de Canvi Climàtic i la seva tasca de promoció de la implementació de les decisions de la Convenció marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic. Respecte a l’àmbit social, la ministra també va destacar els esforços d’Andorra per «garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat al llarg de tota la vida». I en educació va ressaltar la importància de la mobilitat acadèmica i de talent per a la creació d’aliances estratègiques entre països. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT