PUBLICITAT

Llovera punxa però es recupera per ser quart i Vinyes abandona

  • El del Grande Punto Abarth tanca el Catalunya 17è a la general, per tornar al Mundial al novembre amb Rozada
EL PERIÒDIC
TARRAGONA

Periodic
El Grande Punto Abarth de Llovera i Martí surt d'un revolt, ahir Foto: FOTOESPORT

Sort repartida entre els pilots andorrans al Ral·li de Catalunya del Mundial. Mentre Albert Llovera aconseguia ahir mantenir la quarta posició, tot i punxar, Joan Vinyes va abandonar. Amb tot, l’experiència per tots dos ha estat molt important.

Albert Llovera i Marc Martí van acabar la tercera i última etapa no només conservant la 4a posició del Grupo N4 sinó que a més millorant una posició a l’absoluta (17è lloc) a 33min 46s de l’equip set vegades campió del món de l’especialitat, Sébastien Loeb. «Ha estat un ral·li molt dur per a mi, sobretot la primera etapa en què fer tants quilòmetres per asfalt amb pneumàtics de terra em va deixar els avantbraços molt tocats. De tota manera en veure que podíem fer un gran resultat vam dosificar forces i al final vam aconseguir l’objectiu. Estic realment molt feliç», va dir el pilot de la marca italiana, que sí va patir alguns problemes ahir: «El moment complicat l’hem viscut en la primera especial del dia, hem punxat a 5 km del final i hem decidit no parar i acabar la cronometrada amb la roda punxada. L’incident ens ha fet retrocedir dues posicions en la classificació de Grup N. Per sort després les hem recuperat», hi va afegir.

Poc temps tindrà el pilot andorrà per descansar del desgast físic que ha tingut a Catalunya, ja que dimarts participa en un acte per a discapacitats. Llovera acabarà la temporada a mitjans de novembre (dies 12, 13 i 14), competint al Ral·li de Gran Bretanya (Cardiff), última prova del Campionat del Món de Ral·lis S2000. En aquesta ocasió el pilot d’Abarth portarà a la seva dreta el navegant habitual en el S-WRC, Borja Rozada, el qual ocuparà el lloc que en la cita catalana va ser per l’experimentat Marc Martí, amb qui Llovera ha aprés moltes coses de conducció en carrera i de presa de notes.

Vinyes, fora de carrera / Vinyes i Mercader (Suzuki Swift S1600) no van aconseguir superar la tercera etapa perquè el trencament del motor els va deixar fora de carrera de manera definitiva en la penúltima especial de la jornada.

I això que el dia va començar molt bé per a Vinyes, el qual es va imposar de manera clara als rivals del mundial júnior en el primer pas pel Priorat (42,04km), l’especial més llarga del ral·li. Precisament en el segon pas per aquesta especial es va produir l’incident que va provocar l’abandonament de Vinyes.

«No hi ha dubte que no ha estat el nostre ral·li. Hem hagut d’abandonar en dues de les etapes encara que també és cert que els temps que hem aconseguit en els trams de velocitat que hem disputat en situació normal han estat molt bons», va manifestar ahir el pilot andorrà. «Veníem al Catalunya sense cap objectiu concret, però que no hi hagi cap dubte que ens hagués agradat acabar el ral·li... i a més en posicions davanteres», hi va afegir Vinyes. Amb tot, el pilot del Principat va assumir l’experiència com enriquidora: «Ha estat una gran experiència».

A partir d’ara, torna la normalitat per l’andorrà: «Afrontem la recta final de temporada amb confiança, ens falta només el Ral·li de Madrid. Malgrat tenir el títol en la butxaca sortirem a disputar-ho amb totes la ganes per finalitzar l’any amb bones sensacions». Aquesta cita madrilenya tanca el calendari del Campionat d’Espanya de l’especialitat i es disputarà el cap de setmana del 26 i 27 de novembre. Per altra part, als circuits, al costat de la seva germana Amàlia, haurà de córrer a l’última prova de la Copa d’Espanya de Resistència els dies 12 i 13 de novembre en el Circuit de Catalunya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT