PUBLICITAT

Bartumeu intervé en la segona jornada de la Cimera de la francofonia

  • El cap de Govern recorda el missatge dels objectius del Mil·leni de les Nacions Unides
  • Avança que l'Executiu vol permetre l'incorporació de nous canals de televisió francòfons a partir del 2011
EL PERIÒDIC
MONTREUX


24102010_bartumeu
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, durant la seva intervenció, aquest matí. Foto: S.F.G.
El cap de Govern Jaume Bartumeu ha tingut ocasió, aquest diumenge al matí, d'intervenir en la segona jornada de la Cimera de la francofonia, durant les sessions centrades en La francofonia i el desenvolupament sostenible: les ajudes francòfones envers els grans reptes i La llengua francesa i l'educació en un món globalitzat. La XIII Cimera de la francofonia s'ha donat per finalitzada aquest diumenge al migdia, amb la adopció de la declaració de Montreux i de la reelecció d'Abdou Diouf com a Secretari General de la francofonia, i s'ha triat la seu que acollirà la pròxima edició de la cimera, que serà la República Democràtica del Congo, al 2012.
Durant la sessió d'aquest diumenge al matí, que s'ha centrat en en La francofonia i el desenvolupament sostenible: les ajudes francòfones envers els grans reptes, el cap de Govern, Jaume Bartumeu ha recordat el missatge dels objectius del Mil•leni de les Nacions Unides, que és reforçar la lluita contra la pobresa i redoblar els esforços per aconseguir-ho, promovent la concentració i la solidaritat francòfones. El cap de Govern també ha parlat sobre la importància de preservar el medi ambient, i per això ha exposat davant la resta de països participants, les accions que s'han endegat a Andorra per combatre el canvi climàtic, com són les mesures implementades per millorar la gestió de l'energia.

A més, Bartumeu ha recordat que el passat 1 d'octubre, Andorra va ratificar la Convenció marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic i que actualment el text es troba en fase d'estudi al Parlament. També ha posat com exemple de la cooperació del Principat en el desenvolupament, la constribució d'Andorra al projecte pilot posat en marxa per la Fundació Albert II de Mònaco i l'OIF: Iniciativa francòfona per l'aigua.

En la segona sessió del dia que ha tractat sobre La llengua francesa i l'educació en un món globalitzat, el cap de Govern també ha pogut fer la seva intervenció en la que ha demanat a l'OIF que contribueixi a ajudar els Estats i els governs a garantir la total escolarització dels infants i a eradicar la discriminació entre sexes. En aquest sentit, ha fet referència a la rellevància del paper que fan els mitjans de comunicació en la promoció de la llengua francesa, i ha avançat que el Govern vol permetre l'incorporació de nous canals de televisió francòfons a partir del 2011.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT