El River dorm líder

• L'equip de Peñarroya es manté invicte després de quatre jornades en guanyar a la pista del Santurtzi 66-79
SANTURTZI

Matalí intenta capturar un rebot contra el Coruña, la setmana passada Foto: ORIOL LLAURADÓ

És impressionant el ritme que està marcant el River Andorra en aquest inici de temporada. Ahir l’equip de Peñarroya va continuar amb la ratxa triomfal que el manté invicte després de quatre jornades en imposar-se per 66-79 a la pista del Santurtzi i se’n va anar a dormir al capdavant de la classificació de la LEB Plata a l’espera del resultat del Clavijo a la pista del Fontedoso Carrefour El Bulevar de Ávila avui a partir de les set de la tarda.

El conjunt andorrà va ser el mereixedor absolut de la victòria ja que va dominar en el marcador de durant els 40 minuts i també en els parcials dels tres primers quarts per concedir el quart quan ja guanyava de 23 punts i tenia el partit pràcticament a la butxaca. Destacar que el tècnic va deixar d’inici a la banqueta a Matalí per situar Johnson com a company de Howard a dins de la pintura, Zamora com a director d’orquestra i Piru Ros i Sánchez com a escortes. Era igual perquè sortís qui sortís no impedia que el River jugués com un autèntic equip davant un Santurtzi vinculat al Bizkaia Bilbao Basket que arribava a la cita amb el cartell d’equip en formació però necessitat de victòria després de caure derrotat en els tres primers enfrontaments.

Cinc per sobre dels deu punts / Només Farfan es va quedar a Andorra per jugar amb el filial; els deu que es van desplaçar a terres basques van tenir minuts i únicament Dani Marín es va quedar sense anotar. Destacar la doble figura de Howard –13 punts i 10 rebots–, Sánchez –13 punts, 7 rebots–, Matalí –màxim anotador de l’equip amb 14 punts–, Ros –11 punts– i un Zamora que continua tocat per la vareta màgica –11 punts, 6 assistències i quatre pilotes robades– que de nou una vegada més va ser el millor a la pista.

Inici dubitatiu / D’inici va costar arrencar perquè el Santurtzi també va sortir disposat a agradar el seu públic i a dedicar-li el primer triomf. Però l’equip de Peñarroya era massa equip, tant en individualitats com en joc col·lectiu. Així no hi ha res a fer. Rascant com les formiguetes el River aguantava el ritme dels bascos, que va anar decaient mentre que els de Peñarroya continuaven a la seva. Així es va arribar al final del primer quart amb un ajustat 20-24.

Abans del descans va arribar l’estocada mortal del River; la defensa va estar impecable i en atac es mantenia el ritme. Resultat: parcial de 7-23 i global de 27-47. El tercer quart va ser més calmat per als tricolors, que tampoc van permetre apropar-se al Santurtzi (40-63) i al quart periode, del tot plàcid, va permetre els locals arreglar el resultat.