PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les parròquies desafien el fred amb castanyes

El Pas de la Casa suspèn l’acte popular a causa de les inclemències del temps

Per El Periòdic

Famílies celebren la castanyada a Ordino.
Famílies celebren la castanyada a Ordino. | Maricel Blanch

Un any més, diverses parròquies del Principat van celebrar ahir la castanyada. Centenars de persones es van apropar a les places dels pobles per celebrar una de les tradicions més arrelades durant la festivitat de Tots Sants. El Pas de la Casa, però, va haver de suspendre la trobada popular a causa del vent i la neu que van caure intensament durant la jornada i que van tenyir el poble de blanc.

A Encamp, però, més de 200 persones es van aplegar a la plaça de Sant Miquel. La castanyada va comptar amb 350 quilograms de castanyes i 80 litres de moscatell. Fos en família o amb els amics, els encampadans van poder gaudir de les castanyes calentes i ben embolcallades en les paperines. Als assistents també se’ls va oferir de manera gratuïta un tast de moscatell que, amb el fruit del castanyer, van servir per fer passar el fred d’aquests dies.

El mal temps i les precipitacions tampoc van impedir que a Ordino es repartissin 100 quilos de castanyes a la plaça Major. El comú va vendre les paperines al preu simbòlic d’un euro,  que els assistents també van acompanyar amb moscatell. Tanmateix, la Casa Pairal de la parròquia va celebrar la tradicional festa amb la gent gran. Es van cuinar cinc quilos de castanyes i es van repartir panellets, moniatos i moscatell a les gairebé 30 persones que van assistir a la trobada. Els dos esdeveniments van comptar amb la presència del cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés.

Per la seva banda, els massanencs es van apropar a les Fontetes per celebrar la tradicional cita. El comú va oferir més d’un centenar de quilos de castanyes. Els assistents, a més, van poder gaudir del túnel del terror, que té dues versions: la light per als més petits i la
hard, per als adults. Els més joves també van passar-s’ho bé amb els tallers de maquillatge de terror, ja que la celebració de Halloween guanya terreny a la festa tradicional. 

Les parròquies de Canillo i Andorra la Vella celebren les castanyades populars aquesta tarda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT