Escaldes-Engordany
L’ocupació hotelera superarà el 80% durant el pont de Tots Sants
La nit amb més reserves és la de divendres i Escaldes és la parròquia més demandada
Aquest vespre comença el pont de Tots de Sants i, a falta que es tanquin les últimes dades, des de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) preveuen una ocupació del 81% al llarg dels quatre dies. La nit més demandada, però, és la de divendres amb un 84,32% de reserves. Pel que fa a les parròquies, Escaldes-Engordany superarà el 90% del seu total, seguida d’Andorra la Vella, amb un 85%, les Valls d’Orient amb un 73% i Sant Julià de Lòria amb el mateix percentatge de reserves, el que va sorprendre positivament a la directora de la UHA, Sarah-Jane Giménez, ja que tradicionalment la parròquia laurediana és la que té el nombre de reserves més baix. Per últim, les Valls del Nord fregaran el 70% del seu total. Aquestes xifres, va remarcar Giménez no són comparables a les de l’any passat, ja que aleshores Tot Sants no va caure en pont.
D’altra banda, els cuiners Carles Flinch, del restaurant Can Manel, i Roger Biosca, de l’Hotel de l’Isard, juntament amb el president de la UHA, Carles Ramos, van presentar ahir les 12es Jornades de cuina andorrana, Andorra a Taula. Enguany hi participen 32 restaurants, set més que l’any passat. A partir d’aquest divendres, i fins al 2 de desembre, tots ells prepararan menús gastronòmics que rondaran els 22 i els 40 euros. Flinch va mostrar la seva satisfacció pel «bon camí que comença a recórrer la cuina del país, amb cuiners agosarats», mentre Biosca va destacar «la importància d’aquestes jornades pels cuiners participants, ja que pel seu restaurant ha significat una facturació i una promoció molt importants», en un mes tradicionalment poc actiu. En l’última edició, es van servir més de 7.000 en total.