PUBLICITAT

López entregarà dimecres el projecte de pressupost 2011

  • Sindicatura accepta la pròrroga a les lleis d'imposició directa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Josep Dallerès, amb el Pressupost 2010 entregat per Pere López, el 27 d'octubre de l'any passat. Foto: TONY LARA

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, farà entrega del projecte de llei del pressupost general per a l’any 2011 dimecres de la setmana vinent. El Síndic General, Josep Dallerès, tindrà així a les seves mans l’articulat que, tal i com ja tots els grups polítics coincideixen, donarà per resolta la legislatura socialdemòcrata, després que CR i ApC ja hagin anunciat la seva disconformitat amb els comptes.

A partir d’aquell moment, començarà la tramitació del text per a la seva votació al Consell General, i després d’aquesta previsible no acceptació, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, haurà de convocar les eleccions anticipades. De fet, ja des de fa uns mesos tots els partits han reconegut que s’arribarà aquesta situació i el mateix líder socialdemòcrata va reiterar dijous en una entrevista a Andorra Televisió que, sense pressupost, no hi haurà més remei que convocar comicis de cara a la primavera.

Mentrestant, i després que els grups parlamentaris ho demanessin després de la reunió de dijous al vespre, Sindicatura va acceptar la pròrroga al termini per a la presentacó de l’informe en relació al projecte de llei de l’impost sobre la renda dels no-residents fiscals del Principat, a més de l’articulat de l’impost sobre les societats i el text que regula la renda de les activitats econòmiques.

D’aquesta manera, la vessant directa del paquet de reforma tributària, amb la mancança de l’IVA –que segurament no gaudirà de la mateixa sort que les tres lleis esmentades– comptarà amb un marc temporal més ampli per a la negociació entre socialdemòcrates i reformistes. En aquest sentit, des de CR ja es va anunciar que la setmana vinent haurà de ser decisiva per al tractament d’esmenes significatives, com ara l’aplicació progressiva, l’acceptació de les quals serà molt important a l’hora de garantir el vot favorable del principal grup de l’oposició.

El nou termini finalitzarà, però, el divendres 26 de novembre a les 17.30 hores, donant així un mes de marge per a resoldre totes aquestes qüestions que separen els dos principals grups. En el cas d’ApC, el suport de la força amb tres consellers a la Casa de la Vall està descartat des de fa mesos, ja que les desavinences amb el Govern de Bartumeu han portat a la plataforma a oposar-se a aquestes iniciatives.

Més activitat parlament`ària / D’altra banda, el Butlletí del Consell General emès ahir va reflectir la pregunta formulada pel conseller reformista Amadeu Rossell per tal de saber «Què és l’AGAUR i amb quina finalitat es requereix la seva participació en el procés de selecció de les ajudes de tercer cicle» i també si la seva col·laboració és remunerada.

Finalment, Sindicatura va convocar per al dijous 11 de novembre una sessió informativa pública de la ministra de Salut, Benestar i Treball, Sílvia Bonet, amb la finalitat d’informar sobre les línies generals d’aquest Departament i poder rebre els comentaris dels consellers de la comissió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT