PUBLICITAT

Andorra la Vella

Martí desitja «fermament» que Espot sigui «el meu successor»

El cap de Govern admet el retard amb l’arribada de refugiats

Per Meritxell Prat

El cap de Govern, Toni Martí, a la inauguració de la Fira d'Andorra la Vella.
El cap de Govern, Toni Martí, a la inauguració de la Fira d'Andorra la Vella. | M.F.

El cap de Govern, Toni Martí, ha valorat per primera vegada el fet que sigui Xavier Espot el candidat de DA a les pròximes eleccions comunals. En declaracions als mitjans en el marc de la Fira d’Andorra la Vella, ha assegurat que és «un excel·lent candidat» i que «desitjo fermament que sigui el meu successor». En aquest sentit n'ha destacat «la gran sensibilitat» i que és «una persona molt reflexiva, amb un caràcter molt diferent» al de Martí. Segons el líder taronja, Espot «portarà un nou impuls».
Igualment ha afirmat que és un candidat que «agrada» i a més ha celebrat que malgrat que hi havia diverses opcions sobre la taula, «tothom ha arribat a la conclusió que era el millor candidat i això demostra la gran unitat que hi ha».

Refugiats 

D’altra banda, Martí també ha fet referència a l’arribada dels primers refugiats al país. En aquest sentit ha admès que «és un compromís que arriba tard» pel que fa a l‘execució, però ha recordat que la crisi dels refugiats «encara és molt vigent». El líder de l’Executiu ha explicat que encara no els ha visitat perquè considera que ara el què necessiten «és temps per adaptar-se».
A més, ha recordat que la voluntat era acollir 20 persones i que «farem el necessari per complir la nostra promesa, que no és només una promesa, va dins de la nostra història». Segons ha exposat, «no acollir-los hauria estat faltar al llegat de molta immigració» que ha arribat al Principat. Martí també ha lamentat que el tema de la immigració «és caldo de cultiu per a discursos populistes molt extrems» a Europa. 

Compromís d’entrar els pressupostos abans que acabi aquest mes per complir la promesa

El cap de Govern ha garantitr que l’Executiu entrarà els pressupostos abans que acabi el mes, tal com «és la nostra obligació legal». I és que segons ha avançat, el ministre de Finances, Jordi Cinca, «ja m’ha dit que dilluns he de començar a firmar-los». D’aquesta manera ha destacat que «honorarem el compromís» adquirit i en els terminis anunciats el pressupost de l’Estat per al 2019 estarà al Consell General. De la mateixa manera ha reiterat que «no convocaré eleccions fins que els pressupostos estiguin aprovats», i que el millor és que els consellers generals tinguin temps per examinar-los.

PUBLICITAT
PUBLICITAT