PUBLICITAT

Andorra la Vella

Liberalisme versus acompanyament

Els liberals no aconsegueixen cap suport en l’esmena a la totalitat al projecte de llei d’ocupació

Per Lara Ribas

Accés al Servei d’Ocupació.
Accés al Servei d’Ocupació. | ANA

«Veiem una llei amb voluntat intervencionista i feixuga», va argumentar ahir la consellera de L’A, Judith Pallarés, en referència a la presentació d’una esmena a la totalitat al projecte de llei d’ocupació. Des del grup parlamentari liberal consideren que el text no representa cap millora i que «en comptes d’endreçar, incrementa el personal i les competències del Servei d’Ocupació, i en comptes de simplificar les tasques del departament, les complica». 

El ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, va mostrar-se decebut per aquestes consideracions tot opinant que «es tractava d’una exageració i un error conceptual». A més, va recordar que els programes que el nou text regula «ja existeixen i en cap cas han contribuït a distorsionar el mercat ni a desincentivar l’economia».  De fet, va posar de relleu que el projecte té l’aval de tots els agents implicats. «Les petites i mitjanes empreses estan molt agraïdes que el Servei d’Ocupació pugui donar-los un cop de mà en la gestió dels recursos humans», va exemplificar Espot. 

Tot i que la resta de parlamentaris van exposar diverses objeccions al projecte de llei, cap d’ells va donar suport a l’esmena a la totalitat i el grup liberal va quedar-se sol en la seva defensa. «Volen liberalisme absolut i llibertat total, que no hi hagi ni drets ni deures», va retreure Espot als liberals. 

Sense atenció al subsidi d’atur

Els socialdemòcrates, no obstant, van posar-se de la banda dels liberals a l’hora d’insistir en la necessitat de valorar el model contributiu per al subsidi d’atur. «Nosaltres vam crear la prestació econòmica per desocupació involuntària, però actualment cal una ajuda contributiva en línia a la que hi ha a la resta de països europeus», va apuntar el conseller del PS, Gerard Alís.

PUBLICITAT
PUBLICITAT