PUBLICITAT

El Centre Jove massanenc completa l'oferta estatal d'espais pel col·lectiu

  • Blasi anuncia la creació d'una oficina nacional d'assessorament especialitzat pel jovent
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
Joves massanencs durant la inauguració del Centre Jove, ahir. Foto: TONY LARA

La parròquia massanenca va inaugurar ahir el Centre Jove, una instal·lació ubicada a l’antic centre de salut. D’aquesta manera, i tal i com va recordar el secretari d’Estat d’Esports, Joventut i Voluntariat, Manel Blasi, queda completada «la cobertura nacional en quant a llocs dirigits al col·lectiu».

Les instal·lacions s’han de convertir en un espai de trobada per a joves d’entre 12 i 30 anys, amb la voluntat d’establir relacions socials i moments d’oci, però també per assessorar-los. Abu Ba, director del centre, va explicar que cara l’any vinent «s’oferiran xerrades i conferències», de temàtiques diverses com la salut, el sexe o la recerca de feina.

El centre va iniciar un període de proves al setembre, i fins la data ja compta amb una seixantena d’inscripcions, segons va explicar el cònsol de la Massana, Josep Maria Camp. Ha rebut una mitjana de 20 visites diàries, la majoria de les quals de joves menors de 16 anys. Actualment la parròquia massanenca compta amb 2.116 joves d’entre 12 i 30 anys, i la voluntat és captar el màxim del col·lectiu. Camp va reconèixer que l’espai, però, és petit. La corporació ja té aprovat un projecte per a crear un edifici íntegrament destinat als joves, i que s’ubicarà a uns terrenys propers a la nova instal·lació. «És una promesa electoral, però de moment està aturat per manca de pressupost», va explicar Camp, que va afegir que serà «una realitat probablement al proper mandat».

UNA OFICINA NACIONAL/ Un cop completada l’oferta d’espais parroquials dedicats al col·lectiu de joves, el proper pas és la creació d’un organisme d’àmbit estatal. Així ho va anunciar ahir Blasi, que es va comprometre a posar en funcionament una oficina nacional d’assessorament especialitzat pel jovent, que ha de permetre «orientar als joves cap a una emancipació amb garanties». Una de les possibilitats d’ubicació és l’actual Espai Jovent d’Escaldes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT