PUBLICITAT

El River no pot fiar-se a domicili d'un Santurtzi necessitat

  • L'equip basc és l'antítesi del de Peñarroya: tres derrotes contra tres triomfs per començar
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Johnson tira en suspensió en l'amistós de pretemporada del River contra el Bilbao Basket, el mes passat Foto: TONY LARA

El River Andorra que tant està meravellant en aquest inici de temporada afronta avui el quart partit a la pista del Santurtzi (20.30 hores). Serà un partit trampa contra un equip que és l’antítesi del de Joan Peñarroya. Els bascos sumen tres derrotes en l’inici de la Lliga i l’andorrà tres victòries.

Serà, però, un partit trampa ja que les urgències comencen a manar. El Santurtzi estarà necessitat després de perdre a Clavijo i Tarragona i de caure a casa contra el Tíjola, l’únic equip de la categoria que també està causant impacte. «Es tracta d’un equip amb jugadors joves i de qualitat, alguns d’ells cedits pel Biskaia Bilbao Basket», va alertar ahir Peñarroya. «A més han tingut un calendari complicat per començar», va afegir. La confiança, per tant, pot ser el gran enemic del River.

fa molts punts i també n’encaixa / Malgrat acumular tres derrotes el Santurtzi és un dels equips que més ha encertat amb la cistella rival en les tres primeres jornades. N’ha fet 221 punts, el sisè millor de la LEB Plata, però també és cert que el seu punt feble ha estat la defensa. Amb 275 punts en contra només el LAN Mobel ISB n’ha encaixat més (293). Peñarroya, en aquest aspecte, va donar a entendre que els números no serveixen per preparar els partits: «Són només estadístiques, no hem de fer gaire cas a aquests detalls», perquè cada partit és diferent. El millor exemple és la pallissa contra el Leyma Natura Corunya: guanyar de 35 punts és una diferència que amb tota probabilitat el River no esperava com avui objectivament, tampoc s’espera una derrota a Santurtzi vista la solidesa del River fins ara i la comparació de les dues plantilles.

un equip sense rodar / Un dels problemes que estan afectant al conjunt basc segons la premsa local és la preparació. Sembla que falta rodatge, que la posada a punt s’està allargant, però Peñarroya no se’n fia d’aquestes coses: «És un equip amb talent, ganes i molts recursos. Serà un partit difícil i més a la seva pista. És un equip que vol consolidar-se en la categoria i no sé si ha canviat molt respecte de la passada temporada però té qualitat», va destacar l’entrenador del River.

I en aquesta mateixa línia va intuir que potser una altra de les preocupacions del tècnic és la pròpia actuació de l’equip tricolor en assegurar: «Nosaltres, com sempre, mirarem una mica al rival i molt a nosaltres. Hem de seguir madurant com equip». Un missatge d’inconformitat per part de Peñarroya, que ve a dir que no hi ha partit que es guanyi sense jugar-lo. És cert que la moral del vestidor està pels núvols i aquesta inèrcia s’ha d’aprofitar però sense abaixar el ritme, perquè el dia que això passi qualsevol equip està capacitat per superar-lo.

¿dDormir líders? / Avui es disputen pràcticament tots els partits. Demà només jugaran Oviedo contra Extremadura i ADT Tarragona contra Clavijo. Així que si el River venç avui podria dormir com el nou líder a l’espera del resultat del conjunt de la Rioja.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT