PUBLICITAT

Andorra, present a la 26a Conferència de la Francofonia

EL PERIÒDIC
MONTREUX

Periodic
Un moment de la conferència. Foto: S.F.G

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, participa des d’ahir a la 26a sessió de la Conferència Ministerial de la Francofonia que té lloc a Montreux (Suïssa). La cita acull els titulars d’Afers Exteriors i encarregats de la francofonia dels 56 estats i governs membres. La conferència prepara la 23a Cimera de caps d’Estat i de Govern de la francofonia que tindrà lloc aquest cap de setmana també a Montreux, amb la participació del cap de Govern, Jaume Bartumeu.

En la seva intervenció, tal com va informar el Govern, el ministre Espot va manifestar el suport d’Andorra per enfortir la llengua francesa en els organismes internacionals. Espot també va posar de relleu l’enfortiment de la cooperació multilateral en l’espai francòfon. Alhora, va felicitar els esforços duts a terme per l’organització per tirar endavant accions a favor de la reconstrucció d’Haití després del greu terratrèmol del passat mes de gener.

D’altra banda, en el marc de la seva participació a la Conferència Ministerial de la Francofonia, el ministre signarà avui l’establiment de relacions diplomàtiques entre Andorra i el Camerun. Ho ha farà amb el seu homòleg, el ministre d’Afers Exteriors, Eyebe Ayissi Henry. La segona sessió plenària servirà per examinar i aprovar els projectes inclosos a l’ordre del dia i d’organització de treballs de la Cimera de caps d’estats i de govern que començarà el dissabte 23 d’octubre amb el títol Reptes i visons de futur.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT