PUBLICITAT

Els petits estats debaten sobre economia, energia i socors

  • El síndic general participa en la trobada de presidents de parlaments europeus
EL PERIÒDIC
LUXEMBURG

Periodic
Al centre, el síndic Dallerès, a la seu parlamentaria de Luxemburg Foto: SFG

La gestió econòmica, l’aprovisionament d’energia i la cooperació en matèria de socors. Aquests són els temes que es van tractar en el marc de la trobada de presidents de parlaments dels petits estats d’Europa, que va tenir lloc dilluns i dimarts a Luxemburg. El síndic general, Josep Dallerès, hi va participar juntament amb la resta de presidents, per invitació de la Cambra de Diputats luxemburguesa.

En relació amb la gestió econòmica, el ministre de Finances de Luxemburg, Luc Frieden, va destacar la creixent interdependència econòmica i la necessitat d’unir les forces per ser escoltats. Per això, «és important participar i seguir els fòrums internacionals multilaterals, tot contribuint a debats més amplis», va assenyalar el ministre.

El debat sobre l’energia va posar en relleu la dependència de tots els països en aquest sentit, llevat probablement d’Islàndia, que podria ser un país totalment autònom. Finalment, pel que fa al socors, tots els estats van estar d’acord en la conveniència de l’assistència exterior en cas de grans catàstrofes. La pròxima reunió tindrà lloc a Malta el 2011.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT