PUBLICITAT

La Fundació Pradère se suma a la lluita contra el càncer

  • La possibilitat de curació amb un tumor de menys de 2 centímetres és del 85%
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jacqueline Pradère presenta la fundació que porta el seu nom, ahir Foto: ORIOL LLAURADÓ

La Fundació Jacqueline Pradère es va presentar ahir en públic amb una conferència del doctor Josep R. Germà, organitzada amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Càncer de Mama. La Fundació, que va ser constituïda formalment fa tot just unes setmanes, té els seus orígens en la Comissió Social del Grup Pyrénées, creada per la seva presidenta (la mateixa Pradère) l’any 1998, amb l’objectiu d’oferir ajuts als empleats i antics empleats que patissin dificultats econòmiques derivades de malalties o d’altres vicissituds de caire social.

Va ser l’any passat quan Jacqueline Pradère, vídua de Pérez, va decidir fer un pas més enllà i transformar la Comissió Social, que havia anat expandint el seu àmbit d’actuació fins a col·laborar amb diferents institucions del país, en una fundació privada. «La fundació, a més de continuar la seva tasca portes endins, projecta la seva acció social al conjunt del país i ofereix col·laboració tant a les institucions públiques com a les associacions sense ànim de lucre que pretenguin desenvolupar una acció social al Principat», va explicar el secretari de la Fundació Jacqueline Pradère, Josep Manzano.

prevenció que salva vides /El primer acte organitzat per la nova fundació va ser la conferència del doctor Germà, que va tenir lloc ahir al Centre Cultural La Llacuna, coincidint amb el Dia Mundial per a la Prevenció del Càncer de Mama. Germà és el cap dels departaments d’oncologia tant de l’Institut Català d’Oncologia com de l’Hospital General de Catalunya.

El ponent va defensar que cal una major conscienciació sobre el càncer de mama i la importància de detectar-lo precoçment: quan es detecta un tumor inferior a dos centímetres, la possibilitat de curació ronda entre el 85 i el 90%. Per aquest motiu va lloar la tasca de la fundació i la poss¡bilitat que les seves accions facin de «taca d’oli» a la societat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT