PUBLICITAT

Els hotelers són escèptics amb la recuperació apuntada per BPA

  • La UH i l'ADHA avancen en la fusió i preveuen tenir nous estatuts i junta a començament de l'any vinent
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

La Unió Hotelera (UH) posa en dubte els indicadors socioeconòmics del Principat presentats per BPA, corresponents al primer semestre de l’any, segons la qual les pernoctacions van registrar un augment del 20,8% durant aquell període. El president en funcions de l’entitat hotelera, Xavier Palou, va reconèixer que el sector va aguantar prou bé la temporada d’hivern, que coincideix amb els mesos recollits a la síntesi, però va alertar que l’estiu ha estat fluix. Així doncs, Palou no comparteix la tendència de recuperació del turisme apuntada per BPA i l’economista Jordi Alcobé, que va assenyalar que el sector turístic és «el que haurà d’estirar» de la resta de l’economia andorrana, tenint en compte que és el que presentava unes dades més esperançadores.

«La majoria d’hotels associats ens vam quedar sorpresos amb aquestes dades», va afirmar Palou que, tot seguit, va admetre que potser hi ha massa oferta de llits al país: «Tenim 38.000 llits, cosa que potser és excessiu. Hi ha períodes en què sí que omplim, durant la temporada d’hivern, però hi ha molts hotels que, fora d’aquesta temporada i de l’agost, han de tancar».

Les perspectives de cara a la nova temporada són menys pessimistes: la previsió és que la caiguda sigui més forta entre els turistes espanyols, mentre que els turistes russos i anglesos han fet ja més reserves que l’any passat. Aquesta és la percepció tant de la UH com de l’ADHA. Totes dues entitats estan avançant en la fusió: a més de compartir local des del setembre, la fusió se centra ara en la gestió i, de cara a començament d’any, Palou confia que s’hauran aprovat els estatuts conjunts i s’haurà escollit una nova junta. HDimarts, 19 d’octubre del 2010.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT