PUBLICITAT

Alís fa una crida als privats per recaptar visitants

  • El nou Consell de Turisme pretén reunir capital i renovar l'oferta
C.G.
ENCAMP

El cònsol encampadà, Miquel Alís, va donar ahir el tret de sortida al nou Consell de Turisme d’Encamp i del Pas de la Casa, un òrgan que ha de servir per impulsar i tornar a captar visitants a la parròquia. Alís va fer una crida a la màxima participació de privats en aquesta iniciativa, tant a nivell d’impulsar noves idees i propostes com a l’hora d’aportar capital econòmic per tirar-les endavant. El cònsol va posar la Iniciativa Privada del Pas de la Casa com a exemple a seguir per a l’assoliment d’una gestió d’èxit entre privats.

El Consell de Turisme, segons va explicar l’assessor Josep Maria Pasqual, estarà integrat pel cònsol, per representants comunals del sector turístic, representants de Grandvalira, una representació d’empreses i d’entitats turístiques i assessors experts en el sector per aconsellar sobre els punts de les iniciatives. Alís va explicar que el consell partirà tant de capital públic com de privat. Pel que fa al públic, partirà del departament de Turisme, que de cara l’any vinent no patirà retallades pressupostàries, va assegurar Alís. El capital privat, però, ha de ser el majoritari, ja que aquest «només s’aporta en projectes que realment interessen a la parròquia i es paren quan no funcionen», va exposar Alís. En canvi, «a les administracions ens costa molt parar quan les coses no van segons l’esperat», va exposar el cònsol.

A LA RECERCA DE TURISTES / El màxim representant de la corporació encampadana va reiterar la necessitat de la implicació privada i de la unió amb la part pública per tal de recaptar clients. «Fins ara», va manifestar el cònsol, «el turista venia, però ara l’hem d’anar a buscar, una situació que actualment passa a tots els països que viuen del turisme».

Una de les particularitats d’aquest nou Consell de Turisme és que qualsevol idea aportada, parteixi d’on parteixi i exigeixi el que exigeixi, serà estudiada pels membres del Consell. Aquest es decantarà en funció del nombre de ciutadans als que beneficiï. Fins i tot en cas de faltar pressupost, si la proposta interessa i és positiva pel Comú, «ens plantejarem un suplement de crèdit per tirar-la endavant», va assegurar Alís.

Feta la presentació d’ahir davant de representants del sector hoteler, el següent pas serà escollir els representants que integraran el Consell. Alís va mostrar-se optimista en què aquest procés serà ràpid i va assegurar que de cara el principi de l’any vinent l’òrgan podrà començar a treballar al 100%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT