PUBLICITAT

Acord perquè el Govern sigui qui exploti els recursos per a l'energia

  • Els cònsols es reuneixen de nou amb Bartumeu per la Llei de competències comunals
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els set cònsols es reuneixen amb membres del Govern, ahir Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Govern serà qui explotarà els recursos naturals per a la producció d’energia. Així es va acordar en la reunió que va tenir lloc ahir a la tarda entre diversos membres de l’Executiu –inclòs el cap de Govern, Jaume Bartumeu– i els cònsols de les set parròquies, emmarcada en les diferents trobades que s’estan duent a terme amb l’objectiu de revisar la Llei qualificada de delimitació de les competències dels comuns.

Tal com va informar la cònsol d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, en declaracions posteriors a la reunió, el debat es va centrar ahir en l’article 4 de l’esmentada llei. A més de la decisió presa en relació amb l’explotació dels recursos naturals, que serà competència de l’Executiu sempre que l’objecte de dita explotació sigui per a la producció d’energia, la reunió va servir per replantejar el punt número 14 de l’article 4 de la Llei, que segons Ferrer és «un calaix de sastre».

serveis que queden indefinits/ En efecte, el punt 14 de l’article 4 fixa, com a competència dels comuns, «la realització de qualsevulla activitat i prestació d’altres serveis públics que siguin adients per a la satisfacció de les necessitats i interessos de la comunitat parroquial». Això sí, després d’enumerar la resta de serveis que són competència dels comuns i que van des de la neteja viària fins a la captació i la distribució de les aigües, passant per l’administració dels cementiris, el control de la bona convivència a la via pública, l’enllumenat i el clavegueram. Altres activitats competència dels comuns són l’organització d’activitats esportives i culturals i la regulació de la circulació de vehicles.

Ferrer va aclarir que, encara que s’eliminés el punt 14 de l’articulat de la Llei, els comuns podrien fer-se càrrec encara del transport públic comunal, encara que no aparegui en cap altre punt.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT