PUBLICITAT

Trobada per reduir les bosses de plàstic d'un sol ús

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay, es va reunir ahir amb representants dels centres comercials per tractar del Conveni per a la reducció del consum i el reciclatge de les bosses de plàstic d’un sol ús. A la trobada es va acordar un termini d’un mes perquè els representants del sector puguin fer les seves aportacions al document que proposa el Govern.

La reunió entre el Govern i els representants dels supermercats i de les grans superfícies del país va servir, segons un comunicat emès per l’Executiu, per començar a treballar en el projecte de reducció del consum de les bosses de plàstic d’un sol ús. El Govern va aprofitar la trobada per lliurar als assistents un esborrany de treball del text del conveni, segons el qual l’Executiu es compromet a assumir el suport tècnic, institucional i de comunicació del projecte. Els establiments signataris, de la seva banda, adquiriran el compromís de posar en marxa un pla d’actuacions encaminat a racionalitzar la distribució de les bosses d’un sol ús.

A més, durant la reunió es va acordar un termini d’un mes per tal que els representants del sector facin les seves esmenes i aportacions al document proposat.

D’altra banda, el ministre Alay els va convidar a assistir, el proper 25 de novembre, a la segona Jornada de Prevenció de Residus, durant la qual hi haurà una intervenció sobre el balanç, al cap d’un any, de l’aplicació del Pacte per la bossa que s’ha fet a Catalunya. Aquest pacte es va signar el juliol del 2009 entre la Generalitat de Catalunya i les diferents entitats del sector del comerç, la distribució i la fabricació de plàstics. L’objectiu d’aquest acord entre el Govern català i els agents implicats en el comerç i també la producció de bosses és la reducció del consum de bosses de plàstic de nanses d’un sol ús un 50% l’any 2012, respecte al consum del 2007.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT