PUBLICITAT

Organyà

ERC d'Organyà proposa una comissió d'estudi del parapent

L'Ajuntament ha licitat les obres de millora de les instal·lacions de la muntanya d'Ares

Per El Periòdic

Un vol amb parapent a Organyà.
Un vol amb parapent a Organyà. | EL PERIÒDIC

ERC ha presentat una moció que serà debatuda en el ple de demà perquè es creï una comissió d’estudi i seguiment de la zona de parapent a Organyà. La iniciativa es planteja per les millores que es duran a terme a les instal·lacions de la muntanya d'Ares durant els propers mesos, que han de comportar un augment de la qualitat del servei turístic i de l'impacte econòmic en el municipi.

El regidor republicà Sergi Parramon considera que el consistori hauria de disposar "d’algun tipus de mecanisme per valorar-ne les possibilitats de gestió i explotació". També apunta al fet que l’ajuntament s'hauria de plantejar gestionar directament la zona establint les formes d’explotació que cregui convenients.

L'Ajuntament d'Organyà ha adjudicat recentment les obres a CISA, per un import de 337.000 euros, amb una subvenció de 225.000 euros.

Millores a la zona

Els treballs comportaran l'ampliació de l'envol, que serà emmoquetat, juntament amb la creació d'un nou aparcament amb 35 places, una grada per a espectadors i acompanyants, uns nous lavabos, una estació meteorològica per conèixer en tot moment l'evolució del temps i dels corrents de vent, l'arranjament del camí d'accés i una barrera per controlar l'entrada i sortida d'aficionats. Actualment hi ha ubicades a la zona tres escoles de vol del municipi, les quals ofereixen serveis a visitants i practicants de parapent, "i contribueixen a la promoció turística del territori".

Integrants de la comissió

ERC opina que la comissió de seguiment hauria d'estar formada per un regidor de cada grup municipal, una persona de perfil tècnic, com per exemple l’arquitecte municipal, una persona de perfil turístic, com algun tècnic del consell comarcal, i una persona especialitzada en el món del parapent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT