PUBLICITAT

El Cenma revisarà la carta paleontològica de Patrimoni

L’IEA assessorarà el Govern respecte dels jaciments «exposats a activitats públiques o privades»

Un exemple de fòssil.
Un exemple de fòssil. | EFE

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, va explicar ahir el conveni al què la ministra de Cultura, Olga Gelabert, va arribar amb l’IEA i el CENMA i que servirà per «renovar la carta paleontològica del país», de la qual no es va especificar l’antiguitat i que va ser definida com «l’inventari dels llocs d’Andorra on hi ha, o hi pot haver, restes fòssils.

Assessors

A més, el Govern també va informar que l’acord «inclou l’assessorament puntual al Departament de Patrimoni Cultural en la valoració del patrimoni paleontològic que estigui exposat a activitats públiques o privades respecte de la presa de decisions en resposta a les intervencions que puguin afectar el patrimoni paleontològic andorrà». 


Segons el Govern, la tipologia de les roques andorranes, la seva antiguitat remarcable i les característiques geològiques fan que els fòssils ben preservats siguin escassos i que la carta paleontològica ha d’assenyalar on es poden trobar.

Coneixement 

Cinca va assenyalar que la col·laboració pretén «avançar en les accions que s’han d’emprendre per tal de conèixer més sobre el patrimoni del país».  A més, en un comunicat posterior a la roda de premsa, el Govern va afegir: «Tenint en compte la remarcable antiguitat dels nostres fòssils, amb edats superiors als 350 milions d’anys, no es descarta demanar suport a les institucions de recerca especialitzades amb les quals el CENMA-IEA ja col·labora de forma cooperativa en projectes de recerca». 


El portaveu del Govern va afirmar que l’objectiu del conveni és posar en valor el patrimoni paleontològic d’Andorra des del punt de vista històric, cultural i científic i preservar les restes fossilitzades. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT