PUBLICITAT

Primera nevada entre bèsties

  • El fred no va deslluir un certamen que mostra que el sector encara té pes a l'economia
CLARA GARNICA
CANILLO

Periodic
Un infant dóna de menjar al bestiar de la Fira, ahir a Canillo. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Queien els primers petits indicis de neu a la parrròquia canillenca, però tal situació no va evitar que la Fira del Bestiar i d’Artesania de Canillo és desenvolupés segons el previst. Una afluència nombrosa, segons va destacar Gisela Jané, del departament d’Agricultura i Medi Ambient del Comú, animació, concursos i premis van anar succeint-se durant la jornada d’ahir amb total satisfacció per part dels organitzadors.

A la fira s’hi podia trobar de tot, sempre des d’una vessant artesanal i a partir del treball manual d’uns comerciants que ahir van superar les baixes temperatures amb bona nota. També els assistents, tants els que van comprar com els que van optar per fer companyia als animals.

Hi van ser presents un total de 15 cases de bestiar, amb la voluntat de reivindicar-se com a sector i com a element important dins l’economia andorrana. Tot i que no és tasca fàcil, «encara és important, però cada vegada és més difícil mantenir el sector», va reconèixer Jané.

El camí a seguir passa per potenciar la carn de qualitat. Així ho considera el president de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra, Miquel Font, que va valorar molt positivament els avenços que s’estan fent per consolidar la raça bruna en el sector boví, però va constatar les dificultats per comercialitzar carn de qualitat en el sector oví. Amb tot Font va assegurar que la cabana ramadera està augmentant.

Bèsties apart, la resta del protagonisme se’l van endur les 28 paradetes de venda artesana (alguna que altre de més modernitzada va colar-se entre tanta tradició) i els 22 artesans d’oficis tradicionals, que van ensenyar a petits i grans tasques com la de picapedrer, escultor, filador o sabater. Uns artesans que no passen de moda i que van superar en nombre els presents en l’edició de l’any passat.

La novetat d’aquesta edició va ser a càrrec del concurs d’enganxe. Fins ara se celebrava al Tarter, però aquest any es va incloure dins la Fira. Els canvis han agradat, tant al Comú canillenc com als assistents a l’esdeveniment. El públic va gaudir de l’habilitat dels set participants, que van haver de superar diverses maniobres i circuits específics amb carruatge tirat per cavalls. Alguns van voler emular-los més tard, i van passejar-se per la localitat dalt d’alguns dels cavalls de la fira. Entre ells el cap de Govern i el cònsol, Enric Casadevall.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT