PUBLICITAT

El banc d'aliments ha triplicat el nombre de famílies en 8 mesos

  • Càritas definirà el treball, demandes i actuació a partir de l'informe sobre la pobresa que s'enllestirà properament
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El banc d'aliments durant les primeres jornades de posada en funcionament, aquest març Foto: TONY LARA

el banc d’aliments de Càritas es va posar en funcionament el passat més de febrer. Llavors el nombre de famílies ateses era una desena. Vuit mesos després, el nombre de casos s’ha multiplicat per tres.

Així ho va explicar el president de l’entitat, Agustí Font, en el marc del Dia Internacional per l’Eradicació de la Pobresa, que celebra l’ONU cada 17 d’octubre. Segons Font, «actualment tenim 28 famílies adherides al programa, a les que s’hi ha de sumar casos d’emergència» que arriben setmanalment. El president de l’entitat solidària va exposar la «important crescuda» del nombre d’usuaris viscuda els darrers mesos, unes xifres que «segueixen creixent amb el pas de les setmanes».

La creació d’una iniciativa d’aquestes característiques al Principat és un fet singular al país, i que demostra que el Principat no s’escapa de les situacions de pobresa entre la població que pateixen països subdesenvolupats, però també els països del primer món. La situació de conjuntura econòmica ha ampliat el nombre de famílies que tenen importants dificultats per poder tenir garantides les seves necessitats bàsiques.

Tenint en compte l’augment de casos al país, i també constatant que «no veiem una millora», segons va exposar Font, Càritas està treballant per ampliar aquest projecte i poder donar cabuda a més persones. «estem establint contactes per rebre recolzaments importants i poder abastar a més així a més famílies», va explicar Font. No obstant això el president de Càritas va assegurar que des de l’inici del banc cap de les famílies ateses s’ha quedat sense els aliments que ha anat a buscar.

La tipologia de persones que acudeixen setmanalment a Càritas constata que les complicacions econòmiques afecten cada vegada més a un perfil de població més generalitzada. Font va explicar que arriben casos de tots els perfils, «des de persones grans les quals la pensió no els arriba per a poder menjar, fins a gent jove, persones que estan buscant feina i que no la troben,

Amb l’arribada de l’hivern i la temporada d’esquí, el president de Càritas confia que la situació de persones necessitades, sobretot entre el sector de població jove, pugui redreçar la seva situació treballant a les pistes d’esquí del país.

Tot i l’augment de casos de pobresa, Font va manifestar el seu optimisme pel que fa a la tasca de país. El president de Càritas va destacar el treball dut a terme per les corporacions comunals i pel propi Govern, a través de les contraprestacions econòmiques per desocupació involuntària, que permeten donar un suport a persones que no tenen feina. També va destacar el suport del voluntariat, que ajuda a tirar endavant campanyes solidàries com la de les joguines i aliments per Nadal. Una trentena de persones participen activament en aquest tipus d’iniciatives.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT