PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Últim test de la selecció de cara a l’inici de la Lliga de les Nacions

La selecció absoluta s’enfronta avui als Emirats Àrabs Units, en un partit que es disputa a Àustria

Per Joan Josep Blasco

Jordi Rubio, exercitant-se en un dels entrenaments de la selecció d’aquesta setmana.
Jordi Rubio, exercitant-se en un dels entrenaments de la selecció d’aquesta setmana. | FAF

Darrera prova abans de la competició oficial. La selecció juga avui a la localitat austríaca de Grödig un amistós contra els Emirats Àrabs Units (EAU). Serà l’últim partit abans de començar la Lliga de les Nacions, el 6 de setembre a Riga contra Letònia. Davant el combinat del Golf Pèrsic es podrà veure a una Andorra amb moltes similituds del que serà en els enfrontaments del mes vinent.

En tres setmanes arrenca la nova competició de la UEFA i el combinat nacional vol arribar-hi en les millors condicions, per aquest motiu la Federació Andorrana de Futbol va tancar l’amistós amb els EAU, que ocupen la 77a posició del rànquing FIFA. L’anterior fase de classificació pel Mundial de Rússia, i els amistosos davant Leichtenstein i Cap Verd, van portar resultats a la selecció, aportant un grau de competitivitat que feia temps que no es veia, amb victòries i empats, sumat a un joc que cada cop anava a més. El seleccionador, Koldo Àlvarez, aspira a seguir en aquesta línia. Es queda «més que la ratxa, amb les sensacions. Volem continuar amb la feina feta, situar-nos on estàvem a nivell físic i tàctic, i continuar reforçant el que hem fet fins ara», exposa el tècnic.

Idea clara

La Lliga de les Nacions queda propera i ser l’últim partit abans d’iniciar-la comporta que el partit davant els EAU no sigui un banc de proves, sinó que es podrà veure sobre el camp a una selecció bastant similar del que estarà al terreny de joc a Riga el mes vinent. «Ens condiciona bastant jugar en dijous amb Letònia», fet que comporta que a Àustria es vagi per feina i «intentarem deixar fet tot el que poguem  de cara a la setmana que arrenca la Lliga de les Nacions», pel que no portarà a terme tantes provatures com en altres ocasions en amistosos, i es comprovarà sobre la gespa «el que serà una mica el partit de Letònia».

Koldo: «Volem ser un equip molt recognoscible, que sigui competitiu en tots els partits, no només en alguns; i sobretot millorar fora»

En el que vol donar més èmfasi en aquest darrer amistós és que «sobretot aspirem a reafirmar tenir la mateixa intensitat ofensiva i defensiva», com va succeir davant Liechtenstein i Cap Verd, i que «no ens costi defensar» per millorar i mantenir el control de la pilota. Davant tindran a uns EAU que «m’ha sorprès gratament, amb jugadors sobretot en la part ofensiva molt tècnics i amb moltíssima qualitat. Davanters que busquen de seguida la profunditat, l’anar a l’espai i molt bons passadors». Es tracta d’un «equip bastant complert i amb jugadors destacats». Ahir la selecció arribava a Àustria i per la tarda va poder realitzar un entrenament. El rival, en canvi, hi porta quasi una vintena de dies i en aquest període ha disputat ja tres amistosos.

Segell andorrà

Després del partit ja només quedarà per davant els entrenaments abans d’afrontar la primera cita de la Lliga de les Nacions davant Letònia. En aquest espai de temps la intenció de Koldo és la d’acabar de tancar aspectes del joc per a que l’evolució del combinat andorrà segueixi endavant. En aquesta competició «volem ser un equip molt recognoscible, que sigui competitiu en tots els partits, no només en alguns; i sobretot millorar fora de casa», afirma el tècnic. El fet de no puntuar a domicili és «més que mental, dels terrenys de joc, on acostumem fora de casa a jugar en camps de gespa natural. El bot i la velocitat a la que circula la pilota és diferent i la diferència es nota».

Zaccheroni, un gat vell de les banquetes que vol fer donar un salt qualitatiu als EAU

La banqueta dels Emirats Àrabs Units està ocupada per Alberto Zaccheroni, entrenador de llarga trajectòria i un dels pocs que han dirigit als tres grans clubs d’Itàlia (Juventus, Milan i Inter de Milà), tot i que en nombre de títols no va destacar a pesar d’estar en aquests equips, guanyant només una Serie A amb els ‘rossoneri’, a la temporada 1998-99. Al país transalpí va entrenar fins a 13 conjunts, destacant també el seu pas per la Lazio, Bolonia, Torino, Udinese i Venècia. Després del seu pas per la Juventus va començar a fer carrera fora d’Itàlia, agafant les regnes de la selecció del Japó del 2010 al 2014, guanyant la Copa Asiàtica i la Copa de l’Est d’Àsia. A continuació va tornar a fer-se càrrec d’un club, aquest cop a la Xina, al Beijing Gouan. Va ser-hi mig any, per passar a dirigir la selecció del Golf Pèrsic des de l’any passat. Koldo té estudiat els mètodes de Zacheroni amb els EAU, per convertir la seva selecció en un conjunt més competitiu i que augmenti el nivell dels seus jugadors. «Va canviant de sistemes, intentant trobar-ne un per encabir totes les peces. Els ha donat molt equilibri i seriositat, i una fase ofensiva molt bona», asenyala l’entrenador andorrà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT