Golejada i bon joc per refermar el Poliesportiu com un fortí

• L'equip de De la Rosa tanca la setmana maratoniana amb sis punts a casa de nou possibles

Nacho Llamas centra moltestat per Juanjo després de realitzar per l'esquerra, ahir al Poliesportiu d'Andorra.

El BP va va tancar ahir amb una golejada (4-1) la setmana maratoniana de tres partits, dos dels quals a casa on s’han aconseguit els sis punts que certifiquen el Poliesportiu d’Andorra com un fortí. Ahir el Brihuega va ser com una titella en mans de l’equip de De la Rosa, que va posar el joc, les ocasions, els gols i va ser mereixedor de tres punts que l’apropen una mica més a la part alta de la taula, el lloc on ha de ser. Ara són quatre els punts que el separen del vuitè classificat que delimita les posicions de play-off d’ascens

La pressió a tota la pista del cinc tricolor va ofegar per complert un Brihuega que, defensat així, no va tenir cap recurs per mirar de fer mal Marimón. El BP va tancar el seu rival a la seva mitja pista des del primer segon i el meta tricolor va fer més fins i tot de jugador que de porter.

MARIMÓN OBRE EL MARCADOR / Precisament Marimón va ser l’encarregat d’obrir la llauna, al minut 3. Moisés va arrossegar dos contraris a la banda esquerra amb la pilota, la va cedir enrera i el porter, incorporat a l’atac com Nacho en els vells temps, va superar Latorre amb un xut ras. Només era el principi del monòleg del BP, que va continuar buscant el gol com una màquina col·lectivament impecable: pressionar, robar, tocar i xutar; quatre verbs que es produïen en cadena constantment i que van convertir el meta del Brihuega en el millor del seu equip.

Al minut 7 Carlinhos va xutar fort al mig després de superar tres defensors; al 9 Jona no va encertar a connectar una assistència de Carlinhos i al 12 va arribar el segon. Marc Fernández va rebre a l’esquerra, va fer un control orientat cap al centre que va deixar assegut el seu defensor i la va enviar a l’angle del pal curt.

L’assatjament tricolor va continuar. La mateixa intensitat evitava la resurrecció del rival, que va haver de copiar la defensa individual de De la Rosa per, com a mínim, tractar de defensar lluny de la seva porteria. Un clar exemple de les altes revolucions que es gastava el BP es va reflectir en Carlinhos, qui es va ressentir de l’adductor que el va impedir jugar dimecres a Gàldar i es va haver de retirar de la pista al quart d’hora.

De tota manera i recuperant el tema de la defensa individual, va ser un goig veure el toc exquisit de l’equip andorrà per sortir de la pressió contínuament i plantar-se amb el ganivet entre les dents a l’àrea de Latorre. El Brihuega, que només va xutar tres vegades a porteria, es va trobar amb el 2-1 gràcies a Raúl Nieto, que sense voler va canviar la trajectòria de la pilota amb la cama després d’un xut de Flo a l’àrea que va sorprendre Marimon.

Quedaven 44 segons per al descans però aquest gol no va fer més que fer enfurir més la bèstia que semblava que portessin a dins els pupils de De la Rosa. De nou la pressió va ser asfixiant en la represa i després d’uns quants avisos Aranburu va marcar el 3-1 al minut 22 després de tirar una paret amb Cabinho d’esquentes –fent funcions de pivot– per batre Latorre ras amb la puntera.

paulinho s’autoexpulsa / No hi havia prou. El BP volia més i no va afluixar el ritme. El rival continuava apretant a tot arreu i l’equip andorrà sortia una vegada i una altra de la pressió en busca del quart gol, que es va resistir a caure. Moisés va xutar al pal al minut 28 en l’avís més clar dels nombrosos que es van produir fins que Paulinho es va autoexpulsar al minut 35 per protestar.

El BP es quedava amb un home menys durant dos minuts o fins que el Brihuega marqués un gol que a fi de comptes donaria un nou aire, més preocupant per als interessos tricolors, al partit. Però ni això va aprofitar el Brihuega, que no només no va inquietar Marimon, sino que a més va estar a punt d’encaixar el quart gol en un contraatac que va fallar Cabinho en la finalització.