PUBLICITAT

Andorra La Vella

Marsol considera un «frau de llei» el pacte PS-L’A

La cònsol major resta importància als acords i diu estar centrada en el comú

Per Victoria Gómez Pérez

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. | MARICEL BLANCH

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, considera que el pacte entre el PS i L’A per anar junts a les eleccions generals és un «frau de llei». Des del seu punt de vista, els acords per fer llistes territorials conjuntes és «una manera de manipular el sistema electoral poc adequada». «Em costa entendre-ho», va reconèixer la cònsol major, alhora que assegurava que ella és una persona molt «legalista», però es mostrava despreocupada perquè no és «electora ni del partit socialdemòcrata ni del partit liberal». Respecte a les possibles negociacions de DA amb altres formacions parroquials, va dir no saber-ne res ni «estar al corrent de què hi hagi cap tipus de contacte». 

Fa setmanes que tots els partits han començat a fer moviments per conèixer els suports que tenen a cada parròquia i ja treballen de cara a les properes eleccions generals que, de no avançar-se, estarien previstes pel març de l’any vinent. Sembla, però, que molts esperen que el cap de Govern anunciï la cita pel mes desembre. «És normal que l’oposició vulgui avançar les eleccions», va creure Marsol.

 

Centrada en el comú

Restant importància als pactes, va dir que ella el què farà serà, «com sempre», treballar pel Comú d’Andorra la Vella, i «el Govern, governarà pel país» sense distraccions. Preguntada per una possible reelecció al comú de la capital, Marsol va esquivar el tema dient que encara queda molt de temps. Primer, va recordar, han de passar les eleccions generals i, després, ja vindran les comunals per les quals encara falta «un any i mig». Així i tot, va acabar dient que la seva intenció és que sí, que li agradaria tornar a repetir, però que fins al «gener de l’any que ve, no prendré cap decisió al respecte».

PUBLICITAT
PUBLICITAT