PUBLICITAT

Nou ensurt de Lluís Marin

  • El 'rider', que torna avui al país, va caure dijous a l'estació de Saas-fee i ahir en sortir de l'hospital es va desmaiar
R. MORA / EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY / SAAS-FEE

Periodic
Marin, durant les baixades dels passats Jocs olímpics de vancouver. Foto: AFP / MARTIN BUREAU

Dijous 14, a l’estació suïssa de Saas-fee, l’snowborder Lluís Marin, el millor especialista de l’equip de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), realitzava unes sessions d’entrenaments habituals per aquestes dates de pretemporada en què la campanya d’hivern és a prop. En un moviment del seu exercici, el ‘rider’ andorrà va clavar la punta de la taula d’snow i va sortir disparat per sobre. Al caure va patir un fort cop al cap, mentre que com a conseqüència de la fuetada, el seu cos va topar amb el terra de cop, fent-se mal al fèmur. Després de dos dies en l’hospital, avui Marin ja torna al país per fer-se proves a la cama afectada, una vegada descartat qualsevol problema al cap, però després que ahir tornés a ser ingressat en desmaiar-se quan sortia del centre mèdic per viatjar cap a Andorra.

Lluís Marin va d’ensurt en ensurt. Als seus 21 anys, té un curriculo de lesions molt gran: un mínin d’una per any. Al desembre del 2009, mentre es presentava el seu patrocini amb una empresa andorrana, el ‘rider’ va manifestar: «El meu objectiu és fer tres temporades seguides, perquè des dels 15 anys no he fet més de dues temporades». Les lesions són la seva creu, i no el permeten tenir una continuïtat adequada. Problemes al genoll, a l’espatlla -sobretot aquest és el punt més dèbil i que més l’ha fet patir en els últims anys- i ara al fèmur, són part del seu curriculo que porta el maldecap al sí de la FAE, on van també d’ensurt en ensurt, sense veure el final del túnel.

CARLES VISA HO EXPLICA / El director tècnic de la FAE, Carles Visa, va explicar ahir a aquest rotatiu que «en principi» Marin no hauria de patir «cap lesió al cap». El diagnòstic mèdic, fins el moment, parla només d’un problema al fèmur, sense fer cap menció a qualsevol lesió a una part tan sensible com el cap. «Pere -Goicoetxea, l’entrenador que és amb Marin a Suïssa- m’ha dit que el desmai que ha patit no és degut al cop al cap, sinó pel patiment acumulat pel dolor a la cama», va explicar ahir Visa, el qual va voler transmetre calma respecte a la salut del ‘rider’: «Sembla que només és un problema al fèmur, res més, amb la qual cosa no sembla que sigui més important que això».

Marin no recorda l’accident / Això sí, Visa va comentar ahir que Marin no recordava l’accident, prova del cop al cap que havia rebut, però que els metges «ja l’han donat l’alta per poder tornar al país». El problema va arribar quan, amb el camí lliure per tornar al Principat, l’esquiador de surf de neu es va desmaiar, amb la qual cosa els metges el van tornar a l’hospital per veure que tot estava bé, com així va resultar al final.

Proves al principat / Avui està prevista l’arribada de l’esportista a Andorra. El part mèdic inicial indica que el corredor «no pateix cap fissura ni trencament ossi al fèmur, sinó que tot apunta a altra cosa menys greu». Segons Visa, Marin visitarà el metge Timoteo López i es farà «les proves que calguin, però no sabrem fins el moment si estarà de baixa dos, tres o quatre setmanes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT