PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«El sisme ens va despertar»

La política i advocada França Riberaygua explica com va viure el terratrèmol a Lombok, on estava de vacances amb els seus dos fills

Per Lídia Raventós

Cases destruïdes pel terratrèmol a l’est de Lombok.
Cases destruïdes pel terratrèmol a l’est de Lombok. | AP / ROSIDIN

«Estàvem dormint quan el sacseig ens va despertar de cop». Així recorda la política i advocada França Riberaygua el moment en què el terratrèmol que va tenir lloc a l’illa indonèsia de Lombok la va despertar a ella i als seus dos fills que estaven a la localitat de vacances. «La primera reacció és apropar-te a la finestra a veure què passa», narra tot descrivint que «la sensació és d’un vent molt fort i d’estar en un lloc molt inestable». Després, el seu fill gran va recordar que «el més important és veure si el mar va cap a dins perquè es pot produir un tsunami». 

Al veure que aparentment tot anava bé, Riberaygua va decidir preguntar a la recepció de l’hotel què passava. Malgrat l’ensurt inicial, l’advocada reconeix que la «normalitat» amb la qual seguien treballant els ciutadans de la zona «ens va tranquil·litzar». Ara, però, admet que la seva tranquil·litat es devia al desconeixement en aquell moment de la magnitud de la tragèdia. «Si hagués vist allà les imatges que vaig veure a l’arribar aquí, no hagués estat tan relaxada», deixa clar. Així, afirma que «no vam viure una escena de pànic però tampoc seria una sensació que m’agradaria repetir». 

Per sort, tant ella com els seus dos fills i els altres andorrans que estaven a la zona estan sans i estalvis. De fet, aquell era l’últim dia de les vacances a Indonèsia de Riberaygua i explica que no van tenir cap problema amb l’avió per tornar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT