PUBLICITAT

Andorra la Vella

‘Diva’ plega la carpa igualant els resultats de l’últim ‘Scalada’

La proposta musical del Cirque du Soleil aconsegueix 105.000 espectadors, 2.000 menys que l’any passat

Per El Periòdic

Un dels primers números que dona vida a l’espectacle ‘Diva’ del Cirque du Soleil.
Un dels primers números que dona vida a l’espectacle ‘Diva’ del Cirque du Soleil. | Maricel Blanch

El Cirque du Soleil ha ofert avui l’última funció de l’espectacle Diva, creat exclusivament per a Andorra i que ha aconseguit igualar els més de 100.000 espectadors que van gaudir d’Scalada Stelar l’any passat. Tot i el canvi de format cap al musical barrejat amb acrobàcies, la companyia canadenca ha aconseguit aplegar uns 105.000 espectadors, només 2.000 menys que l’any passat quan les xifres van batre el rècord d’assistents a l’espectacle del Cirque du Soleil a Andorra, amb 107.000 persones d’audiència. 


El ministre de Turisme, Francesc Camp, va valorar «molt positivament en un primer balanç» els resultats de la proposa circense i musical d’enguany perquè «qualsevol xifra que superi les 100.000» persones és un èxit. A més, camp va destacar que les 22 funcions de Diva han estat sempre «al 95% o més d’ocupació». En total hi havia disponibles 110.000 entradesrepartides en 22 representacions. Més de la meitat de les entrades assegudes s´han venut a allotjaments turístics, agències deviatges i operadors turístics mentre que la resta, han estat adquirides pel públic en general a través de la pàgina web, a l´Oficina de Turisme d’Andorra la Vella o directament a taquilla: «Tot fa preveure que incrementarem el nombre d’entrades venudes assegudes en més d’un 10%», va avançar el ministre.

Més música, menys acrobàcies

«El canvi de concepte ha funcionat, la gent s’ho ha passat bé i han ballat al ritme de la música de les dives», va assegurar el titular de la cartera de Turisme. «Per això, té sentit que continuem amb aquest tipus de format durant l’any que ve», va avançar Camp qui va afegir que «encara ho hem de parlar amb el Cirque i ho començarem a fer a finals d’aquest mateix mes d’agost». 

Confirmat el Parc Central

El ministre de Turisme va explicar que encara hi ha un any de contracte amb el Comú d’Andorra la Vella perquè l’espectacle s’hi desenvolupi el pròxim estiu i va desmentir així les veus que apuntaven que aquesta temporada podria ser l’última que el Cirque se situés a l’aparcament de la zona verda de la capital. 


«Andorra la Vella ha presentat altres propostes d’espais però és cert que el Parc Central és un lloc òptim pel que fa a la proximitat dels comerços i per la quantitat de llits disponibles que hi ha a les parròquies centrals», va admetre Camp. 


No obstant, el ministre de Turisme va tornar a recordar un dels seus principals cavalls de batalla: la necessitat de disposar d’un «recinte multifuncional per desestacionar l’oferta d’Andorra». «Espero que el proper Govern ho tingui en compte», va afegir. 

Xifres precises

En aquests moments, des d´Andorra Turisme s’està treballant en la recopilació de les dades sobre el retorn econòmic i la repercussió mediàtica i a les xarxes socials de l’espectacle Diva així com la despesa i les pernoctacions generades pels turistes durant aquestes cinc setmanes de representacions. A finals del mes de setembre es realitzarà una presentació pública on es donaran a conèixer tots els resultats obtinguts. 

Premi l’espectador 100.000

Diva va arribar el passat dissabte a la nit a l’espectador 100.000. Es tracta d’en Toni Gallego i la Cristina Salmeron, de Tarragona, que juntament amb els seus fills, van pujar expressament a Andorra per veure el show dels canadencs. Són una família assídua als espectacles de la companyia i aquesta va ser la tercera vegada consecutiva que venien al Principat per gaudir del Cirque du Soleil. «L’any passat vam venir un cap de setmana i teníem entrades pel divendres amb cadira i ens va agradar tant que el dissabte vam repetir de peu. Fa dos anys vam fer el mateix», va recordar Gallego. La família visita regularment el país, «gairebé un cop cada mes o mes i mig per comprar i passejar», va assegurar Gallego. Salmeron es va mostrar «molt contenta» per haver estat els espectadors 100.000 i van estar encantats amb el premi rebut, una estança de cap de setmana per a l’estiu que ve,  a més, d’entrades gratuïtes per a l’espectacle del 2019, de manera que arribaran a sumar fins a quatre vegades seguides d’espectacle a Andorra.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT