PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’alt tribunal avala la sanció a una policia

La recurrent veu la mesura "fora de lloc al segle XXI"

Per Lara Ribas

Edifici de la Policia.
Edifici de la Policia. | Sergi Pérez

L’agent de policia que va escriure un article d’opinió en un mitjà de comunicació del país que atemptava contra la imatge del cos especial haurà de fer front a la sanció que el Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior va imposar-li aleshores: 15 dies de suspensió de les funcions amb la pèrdua de les retribucions corresponents. La mesura es farà efectiva després que el Tribunal Superior desestimés el recurs d’apel·lació que l’agent havia interposat contra la sentència de la Batllia del passat 10 de gener que avalava la decisió ministerial. Tot i així, la demandant va assegurar en declaracions a EL PERIÒDIC que recorreria al Tribunal Constitucional en considerar que la resolució es troba «fora de lloc al segle XXI perquè l’està privant de la llibertat d’expressió». 

El TS va confirmar íntegrament aquella sentència de la Batllia que entenia que l’agent era «responsable d’una falta greu consistent a proferir manifestacions que atempten contra la imatge del cos i contra el prestigi i la consideració deguts als òrgans de l’Estat». La recurrent va especificar que havia escrit aquell article d’opinió en un context social de manifestacions en contra dels canvis en les jubilacions i que hi havia fet constar de forma expressa que era agent de policia perquè «ella era una afectada més» d’aquella mesura política. 

El tribunal, però, va insistir que l’agent havia utilitzat «com a tribuna un mitjà de comunicació amb l’evident repercussió que això comporta». Amb exemples de frases extretes del seu escrit com «el nostre Govern hauria de ser així, de confiança... i no una colla de tecnòcrates sense escrúpols afins al millor postor, mentiders i cràpules que s’aprofiten del poble que pateix» o «i de quelcom que, com ja he dit a l’inici, vostès van ben mancats: vergonya i decència», la Batllia va reiterar que aquelles expressions «excedien de la mera crítica i eren denigrants i infamatòries». A més d’afegir que resultaven incompatibles amb «el capteniment que resulta exigible en un agent del Cos de Policia, que es troba obligat a respectar el principi de neutralitat política i està subjecte als de jerarquia i subordinació amb una especial intensitat com a membre d’una institució armada».

En l’escrit del recurs d’apel·lació, l’agent va al·legar que el fet de signar un article d’opinió en un diari es troba emparat pel dret a la llibertat d’expressió i va precisar que «l’opinió manifestada no era injuriosa ni atemptava contra la dignitat dels funcionaris ni el prestigi dels òrgans governamentals».

PUBLICITAT
PUBLICITAT