PUBLICITAT

El parlament dóna pas als mítings

Marc Rodríguez
Article d'opinió
PERIODISTA

Que ahir es va aprovar l’articulat que modifica la Llei de l’escola andorrana en el sentit demanat pel col·lectiu, d’acord. Que va tirar endavant la ratificació del Conveni del Consell d’Europa sobre la lluita contra el tràfic d’éssers humans, també d’acord. Però si per una cosa passarà a l’efímera història política el Consell d’ahir és per la constatació del final d’una legislatura i, ja d’una manera molt clara, per l’inici de la campanya de cara a les eleccions del 2011.

I cal permetre als reformistes, que van interioritzar plenament el missatge de Gabriel pre tal de no tenir compassió amb el PS, que ahir fessin el que des d’ApC ja és una realitat des de fa mesos: una clara i fèrria oposició a un Govern que va estar de nou al punt de mira. Però, més enllà, el Consell va estar impregnat per unes intervencions que en molts cops van estar més a prop del míting polític que no pas del debat parlamentari.

La reformista Conxita Mora va protagonitzar, sense embuts, una de les intervencions més simpàtiques de la legislatura. I dic simpàtiques perquè, tot i la contundència i profunditat del seu missatge, les cares de molts dels presents deixaven escapar petits somriures pel fet de constatar que, efectivament, la d’ahir no era una sessió d’orientació política, ni tampoc l’acte de final de campanya de cap partit. Entre els missatges de Mora, vam sentir que «el Govern s’ha autoapropiat la facultat de governar sol» i que l’«esgotament» de Bartumeu ja és una realitat. «Si vol que em faci jo responsable, doni’m la seva cadira», li va dir a López amb una barreja entre vehemència i comicitat.

El ministre va lamentar «el desgast» cercat per CR, mentre que Font va preguntar: «¿És aquest un debat d’orientació?». Amb rapidesa, Mora va esclatar: «¿Orientació política? ¡Això és el que volem: una orientació!». Per concretar si aquest «volem» és més ampli o menys, ja hi haurà les eleccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT