PUBLICITAT

Barcelona

Amorós serà restituïda com a delegada del Govern a l'Alt Pirineu

L'Executiu nomenarà novament la política d'Isona, que havia estat destituïda per la imposició del 155

Per El Periòdic

Rosa Amorós, en un acte públic a la Seu
Rosa Amorós, en un acte públic a la Seu | EL PERIÒDIC

El Consell Executiu de la Generalitat té previst anunciar aquestes properes hores el nomenament de Rosa Amorós com a delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, segons han avançat fonts d'ERC.

De fet, Amorós serà restituïda en el càrrec, atès que el 31 d'octubre passat el Govern espanyol la va destituir en el marc de la imposició de l'article 155 a Catalunya, aprovada per la majoria del PP al Senat i amb el suport, entre d'altres, del PSOE i C's. Des de llavors, per aquest motiu, la regió de l'Alt Pirineu i Aran no ha tingut cap representant directe de la Generalitat al territori. Amorós, de 55 anys i mestra de professió, va ser diputada al Parlament del 2012 al 2015. El gener de 2016 va ser nomenada delegada del Govern. També va ser regidora a l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà entre 2011 i 2015.

Durant els darrers vuit mesos, la gestió d'assumptes relatius a les comarques pirinenques s'ha centralitzat a Lleida, a través de la subdelegada de l'Estat, la popular Inma Manso, que amb el canvi de govern a Madrid ha estat rellevada ara fa pocs dies pel fins ara cap de gabinet d'Àngel Ros, el socialista José Crespín.

La restitució del delegat del Govern també es durà a terme precisament a la regió de Ponent. Ramon Farré, del PDeCAT, serà designat novament com a representant de la Generalitat a Lleida.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT