PUBLICITAT

Martí veu possible salvar la marca Grandvalira

Els preparatius per a les Finals de la Copa del Món 2019 segueixen el seu ritme

Per Miquel López-Egea

Pintat, Martí, Mandicó i Blanch, durant el primer acte oficial de les Finals de la Copa del Món.
Pintat, Martí, Mandicó i Blanch, durant el primer acte oficial de les Finals de la Copa del Món. | Maricel Blanch

El cap de Govern, Toni Martí, ha anunciat avui durant el primer acte oficial de les Finals de la Copa del Món que se celebraran de l’11 al 17 de març vinent a Andorra que farà «tot el necessari perquè la marca Grandvalira no es perdi». En aquest sentit, Martí ha explicat que «parlant, la gent s’entén» i d’aquesta manera, iniciarà converses entre Ensisa i Saetde a finals d’aquest mes juliol i durant el mes d’agost perquè «una marca de prestigi internacional no es perdi». «Espero que ens puguem entendre tots, el Govern s’esforçarà per a escoltar a un i als altres, però per la marca Andorra i per tot el que s’està fent per potenciar-la, Grandvalira és una gran marca que no s’ha de perdre, aquesta és la voluntat del Govern», ha afegiy. 

Així mateix, Martí ha volgut destacar el camí esportiu que ha recorregut el Principat en els darrers anys i ha recordat la importància d’un esdeveniment d’aquesta mena. «Tot Andorra en surt beneficiat, hem fet un salt qualitatiu en el món de l’esport i esdeveniments d’aquesta mena uneixen el país i són molt important per a la nostra imatge», opinava. Per tant, la voluntat de l’Executiu és la d’intentar que s’arribi a una entesa i que sigui aviat.

Dins del termini previst

 Tal com ha explicat el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, els preparatius «segueixen el seu ritme», «arribaran a temps, com estava previst» i, per tant, la plataforma de Soldeu estarà acabada a finals de novembre. «Seran vuit mesos intensos», ha assenyalat. D’aquesta manera, l’acte d’avui ha servit per comprovar l’evolució de la plataforma. Ara per ara, ja s’hi han col·locat sis bigues i «si no hi ha cap daltabaix, estarà acabada dins del termini previst». 

Per altra banda, el director general del comitè organitzador de les finals de la Copa del Món, Conrad Blanch, ha revelat que «s’ha millorat el model constructiu de la infraestructura  per un tema tècnic i mediambiental». «La volumetria i la imatge externa del projecte no canvia en cap cas, són millores», afegia. Així, s’ha modificat el model dels fonaments i es farà amb cables sostinguts

Les Finals, la primera de moltes

Conrad Blanch ha explicat que «assegurar un èxit organitzatiu servirà per acollir futures proves» i ha desvelat alguns detalls del programa de la competició.

Així, ha donat a conèixer que la cerimònia inaugural que se celebrarà el 12 de març serà a la zona d’arribada de la pista Avet, comptarà amb un mapping, un espectacle de llum i so i focs artificials i es podrà seguir amb una pantalla gegant a Andorra la Vella «per a portar l’esdeveniment a tot el país». A més, el sorteig dels dorsals es farà a la plaça Carlemany de Canillo a l’aire lliure. En aquest sentit, va desvelar que es farà un programa a les escoles i va anunciar els propers passos que farà l’organització de manera que la campanya publicitària es presentarà al mes de setembre. També es llançarà el videojoc de l’esdeveniment. Per altra banda, Blanch ha recordat que a l’octubre vindran membres de la FIS a Soldeu per a fer «l’examen final de les instal·lacions».

Andorra, capital de l’esquí

Per la seva banda, Pepi Pintat, president de la Federació Andorrana d’Esquí, que va ser escollit al càrrec el passat 28 de juny, ha expressay la importància del fet que Andorra «hagi estat en els últims anys en el calendari internacional» i ha afirmat que «amb aquestes Finals es referma el seu posicionament, i en l’aposta que la Federació va iniciar fa molt de temps». Així mateix, ha ttingut agraïments per a «totes les persones que van contribuir i creure en aquest projecte, i per l’expresident Albert Coma, per tot el temps i esforç que hi ha dedicat».

«Es tornarà a demostrar com ha estat a les diferents competicions que hem organitzat en els últims anys, el valor d’Andorra com a país organitzador i en aquest sentit, la força dels clubs i la FAE, que estaran més presents que mai en aquest gran repte organitzatiu i d’objectiu de país», afegia. A més, va recordar que la prova tindrà «representació andorrana en la prova del Team Event». «Malgrat que la representació en la resta de proves és molt complicada, que a ningú li quedi cap dubte que ens prepararem i que ho lluitarem fins al final», sentenciava.

Així mateix es manifestava Carles Visa, director tècnic de la FAE: «Els esquiadors faran tot el possible per a ser-hi». «És un objectiu molt complicat però ens esforçarem al màxim per a poder-hi estar», revelava. «La lesió de Joan Verdú va avançant bé, estem complint els terminis i si tot va bé al mes d’agost podria tornar a tocar la neu», concloïa.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT