PUBLICITAT

Bernadó segueix fent història amb un nou rècord

Deixa la plusmarca mundial dels 3.000 metres en 8,37

Per El Periòdic

L'atleta Toni Bernadó.
L'atleta Toni Bernadó. | Àlex Lara

Toni Bernadó segueix sent el millor als seus 51 anys. Ho ha demostrat aquest cap de setmana aconseguint el rècord del món de la categoria màster 50 en els 3.000 metres en el campionat d’Espanya de federacions que es disputava a Granollers. Era la darrera oportunitat de l’atleta i ho va clavar: va rebaixar en quatre segons la marca que posseïa el francès Christian Geffray des de l’any 2004. La fita la va aconseguir en una prova que va guanyar Adel Mechaal.

D’aquesta manera, l’andorrà va explicar que «la temporada ha anat força bé» i va destacar que «no he tingut problemes amb les lesions, només vaig passar la grip al febrer». En aquest sentit, va remarcar que ha arribat al final de la temporada amb «força i ganes». «Amb cap competició a la vista, em vaig plantejar aconseguir alguns rècords del món, la idea era fer-ho en els 1.500 metres, en els 3.000 metres i en els 5.000 i, al final, ha estat en aquesta segona prova on ho he intentat i ho he aconseguit». Així mateix, «és una llàstima haver-me quedat a tres segons als 1.500 metres i a un segon, als 5.000 metres», però es mostra molt satisfet perquè «de 3.000 no se’n celebren gaires».

De cara al futur, l’objectiu de Bernadó és «descansar i pensar en la següent temporada». Aquesta, ha estat «positiva» perquè «ha estat el primer any des de Londres que l’he pogut fer completa» i, per tant «estic força content i satisfet perquè he pogut córrer i arribar al juliol sense cap molèstia».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT