PUBLICITAT

Vives veu factible que l'edifici de Ràdio Andorra es converteixi en la seu de RTVA

  • Descarta que l'edifici pugui albergar un museu
  • L'actuació d'urgència a l'immoble s'iniciarà a finals de novembre
14102010_radio
L'edifici de Ràdio Andorra, a la parròquia d'Encamp. Foto: TONY LARA
La secretària d'Estat de Cultura, Clara Vives, ha assegurat que, personalment, veu "molt factible" que Ràdio Andorra es converteixi en la seu de Ràdio Televisió d'Andorra. Segons ha comunicat, el futur inquilí de l'edifici haurà de fer una reforma a l'interior en el que haurà de comptar amb el vistiplau de Patrimoni Cultural i no podrà utilitzar tots els espais de la ràdio. La secretària d'estat ha manifestat que veu "inviable" que l'edifici acabi sent un museu. Tot i això, Vives ha assegurat que "els agradaria que la maquinària fos visitable". En la roda de premsa convocada per explicar les actuacions d'urgència que es faran a l'edifici històric, també s'ha explicat que el Govern està acabant d'inventariar el material de l'interior de la ràdio i es duen a terme actuacions per mantenir-ne els actius immaterials, com el testimoni dels tècnics.
A més, la secretaria d'Estat ha explicat que durant les actuacions fetes en l'últim any, s'ha acabat d'inventariar el material de l'interior de l'edifici. Així, s'han trobar 199.000 discos dels anys 60, 70 i 80 i nombrosa documentació. Tot aquest material actualment es troba en procés de neteja a les dependències de l'Arxiu Nacional. Pel que fa a la maquinària utilitzada per Ràdio Andorra, Vives ha comunicat que s'havia hagut de deixar a l'interior de l'edifici.

Paral·lelament, també es duen a terme entrevistes amb els tècnics de l'antiga emissora, dels quals se serveix el Departament de Cultura per catalogar i identificar el material acumulat. A més, la secretària no ha descartat que el Govern es posi en comunicació amb la primera locutora de la històrica ràdio.

D'altra banda, Vives ha assegurat que l'actuació d'urgència a l'edifici s'iniciarà a finals de novembre i es posarà punt i final, com a molt tard, a principis de l'any vinent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT