PUBLICITAT

Els funcionaris dels comuns volen asseure's a la Taula

  • La plataforma que agrupa aquest col·lectiu escollirà dos representants
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cristian Asensio i Jaume Linol, membres de la plataforma de funcionaris comunals i també del SITCA Foto: ORIOL LLAURADÓ

la plataforma de funcionaris comunals, que a dia d’avui agrupa prop de 750 treballadors de les diferents administracions locals, vol projectar la seva veu en el sí de la Taula de la Funció Pública. Tot i que aquest grup ja s’ha reunit en cinc ocasions sense donar representativitat a un dels col·lectius directament afectats pels temes de debat, l’objectiu és el d’entrar el més aviat possible en aquestes reunions, segons van explicar ahir Cristian Asensio i Jaume Linol, membres de la plataforma al temps que president i tresorer del Sindicat de Treballadors Comunals d’Andorra (SITCA) respectivament.

De moment, la plataforma ja va apostar després de l’última reunió per demanar l’entrada en la Taula de la Funció Pública tan aviat s’escullin dos representants, un de l’associació de treballadors del comú de Sant Julià de Lòria i un altre provinent de la capital. Tot i que els noms encara estan per decidir, el fet és que un cop es votin els lideratges, es traspassarà al líder de l’USdA, Gabriel Ubach, aquesta demanda, per tal que el representant de la Unió Sindical, que sí és present a la Taula, pugui formalitzar la sol·licitud.

PERSPECTIVA APOLÍTICA / Asensio i Linol van voler remarcar que les reivindicacions del col·lectiu neixen d’una base apolítica, fins el punt en què la finalitat de la participació serà «fer propostes constructives» en el sí de la Taula per tal que la llei de la funció pública pugui ser d’aplicació durant molts més anys. Entre les principals reivindicacions de la plataforma, hi ha la unificació dels criteris per a les ordinacions, així com la unificació de tot allò que envolta la gestió de l’acompliment del GAdA, ja que en aquest cas també hi ha diferències segons el Comú en què s’inscriuen els funcionaris. Asensio va afirmar que cal també «unificar les graelles salarials i els llocs de treball», així com «els criteris dels continguts dels edictes» i «donar més poder a la Comissió Consultiva».

contraris a les congelacions / A nivell del SITCA, Linol va apuntar que mancomunar serveis «pot ser un benefici, però sempre i quan no s’arribi a la privatització», ja que això suposaria «una disminució de la qualitat, supressió de llocs de treball i un augment de les despeses». En referència a les congelacions salarials, el SITCA es va mostrar contrari a aquestes mesures i, en cas que s’hagués d’arribar a aquest extrem, «no s’haurien de tocar els sous petits».

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT