PUBLICITAT

Els psicòlegs reclamen ser reconeguts a la xarxa

  • El col·lectiu celebra una conferència i una taula rodona el cap de setmana
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carme Garcia, Jesus de Tena i Montserrat Gil, ahir Foto: TONY LARA

El creixement de problemes laborals i la crisi, en general, han provocat un augment de consultes per problemes d’ansietat, segons va explicar la presidenta del Col·legi de Psicòlegs, Motserrat Gil. Davant d’aquesta situació i per donar el reconeixement que es mereix la professió, des d’aquest col·lectiu reclamen «ser reconeguts en la xarxa sanitària» , que el Consell de Ministres va aprovar ahir tirar endavant.

Aquestes declaracions van ser efectuades ahir per Gil en el marc de la presentació dels actes que se celebraran aquest cap de setmana en motiu de la celebració del 20è Aniversari del Col·legi de Psicòlegs. Demà a les 19.30 i al Centre de Congressos de la capital, se celebrarà una conferència sobre la salut mental d’avui en dia. Antoni Talarn, doctor en Psicologia i professor titular de psicopatologia de la Universitat de Barcelona i psicoterapeuta, oferirà unes reflexions i controvèrsies sobre la salut mental. Talarn obrirà el debat sobre com s’ha de determinar quines són les malalties que es poden anomenar mentals, i com es poden abordar aquestes patologies. Aquestes qüestions han estat objecte de debat des dels inicis de la psicologia com a disciplina. En l’actualitat són més vigents que mai. Talarn, és especialista en psicologia dinàmica, aquesta branca de la psicologia planteja la salut i la malaltia com a dues maneres paral·leles d’afrontar un conflicte.

La segona sessió, que tindrà lloc dissabte a les 9.30 hores al mateix Centre de Congressos, serà una taula rodona que porta com a títol Abordar el patiment mental al segle XXI. Hi intervendran com a ponents Adolfo Jarne, doctor i professor titular de Psicopatologia, Mª Àngels Domínguez, psiquiatra i Francesc Sainz, doctor psicoanalista. Els actes compten amb el recolzament del Govern i de la Fundació Privada del BPA. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT