PUBLICITAT

De la cara A a la cara B

  • No perdre el rumb és acoblar-se a les circumstàncies H La nova Andorra mostra futbol, però el tècnic demana tornar als orígens defensius quan calgui
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marc Vales, dimarts a Erevan Foto: AP Photo/Vahram Baghdasaryan

Andorra es va veure superada en tots els àmbits. Armènia va ser millor de carrer. Una part de la culpa d’això s’ha de buscar en els anteriors partits, aquells en què tant s’ha parlat del bon joc de la tricolor. Aquesta ‘nova’ manera de jugar intentant sortir de la pròpia defensa amb la pilota controlada, tractant de tu a tu als rivals, ha portat a molta gent a somiar amb alguna cosa més que una derrota per la mínima, sinó un empat o, fins i tot, una victòria. Contra Rússia hi va haver bon futbol. El mateix va passar a Irlanda, amb gol de Cristian inclós. El tercer duel, el de Macedònia, va confirmar el bon joc andorrà, tot i que de nou es va perdre. Llavors, al Comunal, es van generar 24 jugades d’atac, però molt poques rematades a gol. El joc agradava però el rival també ho permetia. Però, hi ha moments que Koldo Álvarez vol escoltar una cara B.

Aquesta cara B no és una altra que la versió defensiva d’Andorra. El tècnic assegura que, segons el rival, s’ha de tornar a aquella manera de jugar que és, segons Koldo, la de sempre. És a dir, tancar-se al darrere i rebutjar l’atac enemic sigui com sigui. La cara A, l’atractiva futbolísticament parlant, suposa que la pilota és lluny de l’àrea de Gomes, i també que el contrari intenta robar la pilota a la tricolor més allunyada de l’àrea. Però Koldo creu que hi ha equips contra els quals aquesta tàctica no serveix, i per això, vol sempre tenir a punt la cara B. A Erevan, la intensitat ofensiva d’Armènia va obligar a Andorra a tancar files i evitar que els rivals entressin amb la pilota controlada en zona perillosa. No es va poder evitar perquè el ‘xip’ no es va canviar a temps, i en la primera meitat es van rebre tres gols. En la represa, però, els tricolors van sortir amb l’esència del seu joc, és a dir al darrere, i això i que Armènia va rebaixar la seva força ofensiva, van permetre a Koldo posar la cara A per intentar sortir de la cova. Són els jugadors els que, en el primer segon del partit, han de saber llegir al rival i veure si han d’instal·lar-se en una o altra cara, mentre Koldo a la banda els ajuda a fer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT