PUBLICITAT

L'Executiu prepara la creació d'un ens per coordinar la recerca pública i privada

  • Segons Miralles, la idea és poder presentar les propostes l'any que ve
  • Els cinquens Debats de Recerca de la SAC comptaran amb el director d'UPCnet, Baptista Borrell
EL PERIÒDIC 
ANDORRA LA VELLA


13102010_bibm
Mach i Miralles durant la presentació dels debats.. Foto: TONY LARA
El secretari d'Estat d'Ensenyament Superior i Recerca, Joan-Marc Miralles, ha anunciat aquest dimecres que el Govern està treballant en la creació d'un ens centrat en la recerca que ajudi a treballar en aquest espai tant en la part pública com en la privada. L'ens haurà de dirigir la investigació cap als sectors que més interessen al país. El secretari ho ha explicat en el si de la presentació dels cinquens Debats de Recerca de la Societat Andorrana de Ciències, que giraran entorn de la recerca en el sector privat i la transferència tecnològica a Andorra. Comptaran amb la presència del director d'UPCnet, Baptista Borrell.
Malgrat que encara no es tingui un termini fixat, durant aquest any, el Govern ha organitzat diverses taules per analitzar el món de la recerca al Principat. Les reunions han de servir per veure les necessitats i les expectatives i fer balanç de la situació. Segons Miralles, la idea és poder presentar les propostes l'any que ve. 
Pel que fa als debats de la SAC, el dilluns i dimarts vinent passaran per la sala d'actes de Banc Internacional-Banca Mora vuit representants d'empreses que explicaran la pròpia experiència. La presidenta de la Societat Andorrana de Ciències, Àngels Mach, ha remarcat que hi ha més empreses que basen el seu desenvolupament en la recerca i la innovació. 
Segons ha explicat Miralles, la recerca al Principat és molt diversa, ja que les empreses del país investiguen en temàtiques tant diferents com la jurídica, social, mèdica, econòmica o financera, entre d'altres i ha assenyalat que "tenim una diversitat que, de vegades, no sabem reconèixer". El secretari d'Estat també ha destacat que aquest any els debats seran menys teòrics i estaran més enfocats en l'aplicació a la vida dels ciutadans.  
L'acte, coorganitzat pel Govern i la SAC i patrocinat per BIBM, comptarà amb la presència del director d'UPCnet, Baptista Borrell. El professor de la Universitat Politècnica de Catalunya donarà el testimoni de com les universitats creen empreses per posar en pràctica la recerca feta. Per acabar, els debats comptaran amb una taula rodona on intervindran diverses personalitats del món empresarial del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT