PUBLICITAT

Recta final per a la imposició directa

  • La Comissió vota un terç de les 120 esmenes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La reunió de la Comissió legislativa de Finances i Pressupost, ahir a la tarda a la Casa del Benefici Foto: TONY LARA

La Comissió legislativa de Finances i Pressupost va reprendre ahir els treballs per tal de fer avançar els tres projectes de llei que afecten a la imposició directa i, d’aquesta manera, arribar amb la màxima celeritat a la finalització de l’esmenat i la votació al Consell General. De fet, aquesta reforma parcial, sense l’IVA, és la que els reformistes s’han compromès a validar, després que el govern d’unitat demanat per ApC es donés per impossible. Concretament, ahir es va votar una quarantena d’esmenes, un terç de les 120 que els reformistes van presentar a l’articulat.

En declaracions a l’ANA, el president de la comissió, el socialdemòcrata Jordi Font va afirmar que les lleis d’imposició directa s’enllestiran «tant ràpid com puguin» però que «no es pot establir una data». Aquestes paraules van ser reafirmades pel portaveu reformista a la comissió, Jaume Serra, que va afegir: «El que no farem serà dilatar els terminis més enllà del que sigui necessari del debat de les esmenes en comissió». Com a exemple de la voluntat de celeritat en el treball dels tres projectes de llei, Serra va explicar que, a més de la votació de les 40 esmenes, de cara a la setmana vinent ja s’han programat dues reunions de la comissió i, per tant, «serà possible» complir el termini marcat des de CR o, com a mínim, acostar-s’hi molt.

En general, els tres grups parlamentaris es van comprometre a accelerar els treballs per acabar el més aviat possible, tot i que tots tres van defugir de marcar una data, tal i com havia reclamat el president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel. Les esmenes votades ahir afecten a la llei d’impost de societats, segons els consellers generals presents a la sessió.

Nomen veu «temeritats»

El president del grup parlamentari d’ApC, Eusebi Nomen, va qualificar de «temerari» que el projecte de llei sobre l’impost de societats no derogui els impostos indirectes actuals, l’IMI, l’ISI, l’IPI i l’IAC. El líder de la plataforma va afirmar que això «farà que augmenti la pressió fiscal sobre tots els sectors productius», tal i com va fer constar en l’acta de la Comissió de Finances i Pressupost.

L’esmena no va ser aprovada i Nomen va mostrar la seva incomoditat per un fet «especialment greu en sectors clau de la nostra economia com el financer, deixant clar que la pressió fiscal sobre tots els sectors productius». H



Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT