PUBLICITAT

El setembre tanca amb 144 nous inscrits al Servei d'Ocupació

  • El nombre de demandants continua creixent amb una tendència anyal del 26,3%
EL PERIÒDIC?
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ciutadans davant el Departament de Treball del Servei d'Immigració Foto: TONY LARA

El Servei d’Ocupació va registrar 144 persones més aquest mes de setembre respecte a l’agost, deixant la xifra total en 692 inscrits. D’aquests, 548 estan a la recerca de treball i la resta volen millorar la seva situació laboral. Així ho va publicar ahir el Departament d’Estadística. D’altra banda, el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària al mes de setembre és de 58 persones, una menys que a l’agost.

Segons Estadística, el nombre de demandants en recerca ha crescut bastant des del 2008 i continua creixent amb una tendència anyal del 26,3%. En canvi, el nombre de demandants buscant una millora laboral s’ha reduït des del final del’any passat, amb el -41,7% de tendència anyal, suposant un total de 144 persones. El nombre d’ofertes també es va reduir significativament durant l’esmentat període, amb 243 llocs de treball oferts i una tendència anyal a la baixa del -26,5%.

SECTORS AMB MÉS DEMANDA / El sector que va registrar més demandes va ser el dels treballadors no qualificats, seguit dels empleats administratius i els artesans i treballadors qualificats de les indústries i la construcció. L’únic sector al qual el nombre d’ofertes va superar a les demandes és el del serveis, restauració, protecció i venedors.

Per edats, la franja que va registrar més demandes de feina és la que va dels 40 als 59 anys, amb un 41,5% del total, seguida de la dels 26 als 39 anys, amb un 33,2%. D’aquesta manera, es confirmen les dificultats que el col·lectiu de gent d’una edat més avançada presenta a l’hora de trobar noves ocupacions o bé reorientar les seves carreres professionals. Pel que fa a la nacionalitat, un 33% de les persones demandants de feina són espanyoles, mentre que un 26,4% del total són de nacionalitat andorrana i un 21,1% són procedents de Portugal.

PRESTACIÓ PER DESOCUPACIÓ / D’altra banda, els beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària es van situar en 58 persones al setembre. La majoria tenen una edat d’entre 40 i 59 anys, concretament el 48,3%, seguits dels que se situen en la franja dels 26 als 39 anys.

Les dades registrades al Servei d’Ocupació i tractades pel Departament d’Estadística mostren que un 76% dels beneficiaris són homes, mentre que només es van registrar un 24% de dones. Per nacionalitats, un 27,6% són espanyols, seguits de prop pels portuguesos, els andorrans i els d’altres nacionalitats. Considerant el temps de residència, els que més han accedit a aquestes prestacions han estat els que porten més de vint anys al país o bé entre cinc i nou anys.

L’Executiu va apostar fa uns mesos per potenciar el Servei d’Ocupació com a un lloc de trobada entre empresaris i persones en disponibilitat de treballar. De fet, la taula de desenvolupament econòmic va tractar aquesta qüestió per tal d’agilitzar aquests tràmits, per exemple, mitjançant Internet. La línia consensuada és la de quantificar al màxim el nombre de persones que cerquen feina i, al mateix temps,que les empreses inscriguin automàticament les ofertes de treball.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT