PUBLICITAT

Nomen vol l'empara del Síndic perquè el Govern «respongui»

  • ApC demana que les contestacions al Consell es facin "degudament"
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

El president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, va demanar l’empara del Síndic general, Josep Dallerès, perquè «intervingui amb la finalitat que aconsegueixi que el Govern compleixi en el futur la seva obligació de respondre degudament a les preguntes que formulem els consellers generals», segons va informar ahir la formació. Nomen va justificar la sol·licitud d’empara en el fet que el Govern «no dóna resposta a masses de les preguntes que se li formulen durant les sessions de control», cosa que, segons ApC, els impedeix «poder dur a terme la nostra obligació constitucional de control al Govern».

Nomen va explicar a l’ANA que «és un fet que s’ha vingut repetint», però que l’actitud del Govern en la darrera sessió de control, en la qual l’oposició va preguntar sobre els afers de l’exdirectora dels Petits Cantors; l’adjudicació d’uns treballs a l’empresa Humannova; i la plaça de funcionari atorgada al secretari general de Govern, «ha estat la gota que ha fet vessar el vas». La demanda es va fer dijous passat.

LLEI D’AVALUACIÓ AMBIENTAL / D’altra banda, ApC va presentar 30 esmenes a l’articulat al Projecte de llei d’avaluació ambiental estratègica de plans i programes d’avaluació d’impacte ambiental de projectes, d’entre les que destaca la demanda de concretar més el criteri de sostenibilitiat, ja que segons va explicar el conseller d’ApC Carles Ensenyat «el text pot portar a la confusió» i al subjectivisme «si no estableix unes bases més concretes».

ApC va proposar suprimir el concepte d’Alternativa zero que estableix el projecte, ja que ApC considera que és Govern qui hauria de fer els estudis de les repercussions, i no pas els promotors. Ensenyat vol també «posar mesures perquè els propietaris no prefereixin incendiar un terreny per no haver de passar per l’impacte mediambiental».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT