PUBLICITAT

El CCC prepara un concurs de micropoesia per sms

  • L'actor Abel Folk parlarà d'Extrems a la quarta Mostra de Cinema en Català
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L?actor Abel Folk. Foto: CARLOS MONTAÑES

El Centre de Cultura Catalana (CCC) està preparant el primer concurs de micropoesia organitzat al Principat. Aquest esdeveniment permetrà aproximar aquest gènere literari a tota la població. El gerent de l’entitat, Arnau Colominas, va afirmar ahir que la intenció «és acostar la poesia a la gent que no entén de mètrica, ni de rimes i que li costa seure davant un llibre d’aquest estil perquè ho troba sofisticat i, a vegades, una mica grandiloqüent».

El Centre de Cultura Catalana s’endinsa en la ideació d’un concurs de poesia en format molt reduït a través d’sms, «un acte inèdit al país i no gaire explorat arreu del món», segons va explicar a l’ANA el gerent de l’ens. La idea és acostar aquest gènere literari al global de la població, ja que la cultura dels missatges via mòbil s’ha estés a les diferents edats de l’escenari social. «Podria semblar que està dirigit als més joves perquè està fet a través de telèfon mòbil però, tenint en compte que això ja és totalment transversal i avui en dia qualsevol persona té un mòbil a mà, el concurs és obert a tothom», va explicar Colominas.

CONVIDATS ATRACTIUS /A més, l’entitat també està acabant de confeccionar el cartell de la 14a Mostra de Cinema en Català. Entre les personalitats que pujaran al Principat per presentar els seus treballs destaca la presència de l’actor Abel Folk. L’artista, que aquest estiu ha gravat el telefilm Morir en tres actes amb el director andorrà David Pujol, comentarà amb el públic la seva participació a la cinta Extrems. La idea és que l’actor atengui els mitjans i, al vespre, es projecti la pel·lícula. Tot seguit s’acabarà fent una tertúlia amb els assistents a la projecció.

Per últim, el CCC està posant en marxa una nova edició del concurs de cinema de butxaca. Per tercer any, els participants hauran de gravar una pel·lícula de, com a màxim, 90 segons amb el telèfon mòbil.

El concurs comptarà amb un jurat de luxe amb crítics i productors de cinema i organitzadors de festivals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT