PUBLICITAT

Dos fixes a la banqueta

RAFA MORA
ENVIAT ESPECIAL
EREVAN

Periodic
A l?esquerre, Jiménez lluita al Comunal amb Shevchenko, el mateix amb qui hi és Sonejee a la dreta, a Kiev, en la passada fase prèvia del Mundial Foto: ONA MORANTE

La selecció andorrana de futbol ha arribat la passada matinada a Erevan, capital d’Armènia, on demà juga el quart partit de la fase de classificació per a l’Eurocopa 2012. El viatge ha estat llarg, i ara toca descansar per ser aquesta tarda a la gespa de l’Estadi de la República per fer l’última sessió d’entrenament abans del matx de demà. Entre els 18 jugadors de l’expedició, hi són dos que, si bé abans amb David Rodrigo eren indiscutibles, ara amb Koldo Álvarez com a seleccionador nacional són carn de banqueta. Manolo Jiménez i el capità, Óscar Sonejee, han disputat molt pocs minuts en els tres enfrontaments de l’actual fase de classificació: 65 en total dels 270 minuts en què ha estat rodant la pilota als partits contra Rússia, República d’Irlanda i Macedònia.

Però, tot i parlar dels dos jugadors amb més internacionalitats amb la tricolor –84 Sonejee, 75 Jiménez–, tant un com l’altre consideren la seva absència de l’equip titular part de la seva feina, perquè els dos creuen en el grup: «És un plaer ser en aquest equip, i no importa si jugues tres minuts o tot el partit, perquè per a nosaltres el més important és el grup». Paraula de Manolo Jiménez. Lolo i Sonejee tenen assumit que el que està per sobre és l’interès de la selecció. Aquest pensament és compartit, però també tenen el seu orgull: «Evidentment que tinc ganes de jugar i ajudar al màxim, i tenir minuts», diu el capità. Sonejee, que és l’home amb més internacionalitats i també el més veterà --gairebé cinc mesos més jove que Jiménez, tots dos amb 34 anys–, assegura que el més important «és la motivació, que és màxima». El migcampista considera que un factor determinant de la diferència entre aquesta selecció i la de David Rodrigo és que en l’actualitat «som uns 30 jugadors els que lluitem per ser a l’equip, i abans érem només 22». En aquest sentit, Jiménez considera que el canvi també arriba pels «fruits» del treball de Rodrigo en l’anterior etapa: «Amb ell vam agafar una experiència que ara ens beneficia, tot i que amb Koldo ara hi ha més motivació per a tots, perquè tothom parteix de zero».

SONEJEE, 4 MINUTS, JIMÉNEZ 61 / Les estadístiques canten i són demolidores, sobretot amb el capità. Sonejee només ha disputat quatre minuts amb Koldo a la banqueta. Va ser a la República d’Irlanda, quan va sortir al camp al minut 86 per substituir Marc Pujol. «Quan no jugo ho trobo a faltar, perquè porto molts anys», diu Sonejee. El cas de Lolo no és tan sangnant, perquè el jugador del Pidasa FC Santa Coloma suma 61 minuts, repartits de manera ben diferent, però sempre sortint al camp en la segona part. Jiménez ha jugat els tres partits precedents, però sobretot va tenir més minuts a Dublin, quan va entrar al camp al minut 59 per Sergio Moreno. Aquests 31 minuts de joc van ser molts comparats amb els 14 que va disputar al Comunal contra Rússia en la primera jornada d’aquesta fase –el canvi va ser també per Sergio Moreno–, o els 16 del passat divendres contra Macedònia, quan Cristian va ser el sacrificat.

canvis amb koldo de tècnic / Tant Sonejee com Jiménez consideren clau el canvi que ha aportat Koldo a la tricolor. «Vulguis o no, és una nova manera de treballar i per tant una nova motivació, el seu treball és inculcar que hem de guanyar, però sempre sent Andorra com som», opina Jiménez. Sonejee, de la seva banda, considera que ara hi ha «altra imatge perquè ara juguem més a prop de la porteria contrària, però la motivació és la mateixa de sempre... s’ha demostrat que qualsevol dels que acaben jugant rendeix molt bé».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT