Torna el joc ofensiu... i els triomfs

• El retorn a la banqueta de De la Rosa es tradueix en la primera vitòria de l'any de l'equip tricolor en la Lliga

Marc Fernández dispara sense angle i supera Gascó en el gol del triomf del BP, ahir al Poliesportiu d?Andorra. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El futbol ofensiu ha tornat al poliesportiu d’Andorra de la mà de Xavier de la Rosa i amb ell el camí de la victòria. El BP, sense Jandro a la banqueta, ha canviat la imatge i ha sumat els tres punts davant un UPV València decepcionant. Un 3-2 que recupera la credibilitat en aquest equip que tant va meravellar en la segona volta de la passada campanya amb pràcticament la mateix a plantilla.

La primera part va ser molt rica a nivell tàctic, però pobre en joc i oportunitats. El BP, però, ha recuperat amb el seleccionador nacional la pressió a tota la pista. Així es va veure al llarg dels 40 minuts ahir. Per contra, l’equipàs valencià, un dels candidats a l’ascens, va venir al Principat a defensar-se.

El BP va sortir com un huracà i als vint segons Marc Fernández es va desfer del seu marcador i va fallar davant Gascó. Pintava a partit amb gols, però res d’això perquè l’equip valencià va concedir molt poques ocasions. La següent clara va arribaral minut 8, en una jugada d’estratègia que Cabinho va rematar amb poc angle al travesser. Al 12 Aranburu va tornar a fer lluir Gascó en una falta que anava a l’escaire. I al 15, quan Iñíguez havia ordenat temporalment –fins el minut 17—pressionar a tota la pista, Paulinho va xutar fora amb tot a favor des del doble penal.

A la represa l’UPV va optar per jugar més a l’atac. Volia els tres punts i amb la imatge dels primers vint minuts li hauria estat impossible. Tot i que amb mil ulls posats en no concedir ocasions, va passar a defensar a tota la pista provocant en certs moments que l’equip de De la Rosa hagués de recular metres per no rebre un disgust; però es va jugar amb intel·ligència, procurant no encaixar i esperant el moment per fer mal. Aquest va arribar al minut 29 quan Marc va tocar enrera perseguit pel meta i Aranburu la va picar per sobre de dos defensors per marcar l’1-0 al minut 29.

Tocava tancar-se per defensar aquesta renda davant un UPV que llavors, com s’esperava, sí que va reaccionar. Una errada de marcatge al minut 34 en una falta va permetre Jordi, tot sol, fer la igualada.

Quedaven cinc minuts i començava un nou partit, amb els dos equips asfixiant en tots els racons de la pista. En plena batalla una passada de Carlinhos a un Moi va acabar a la xarxa (2-1). Iñíguez va moure fitxa, va posar Silami de porter jugador i en la primera jugada, molt ben trenada, Jordi va marcar al segon pal a plaer (2-2). El partit es va tornar boig i en la seguent jugada Ximo va salvar sota pals una xilena de Marc Fernández, que no va fallar a 40 segons per al final per superar Gascó sense angle. Aranburu va fallar després a porta buida, però ja era igual. El 3-2 era suficient. H