PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Martí valora pactar que s’aparquin algunes lleis

El cap de Govern ha mantingut converses incipients amb UL+ILM

Per El Periòdic

El cap de Govern, Toni Martí, intervé en una sessió del Consell General.
El cap de Govern, Toni Martí, intervé en una sessió del Consell General. | ANA / M. M.

El cap de Govern, Toni Martí, no és partidari d’aturar cap de les lleis que hi ha a tràmit parlamentari, com la setmana passada va suggerir el president del grup parlamentari mixt, Josep Pintat, a RTVA. El conseller d’UL va apuntar que seria millor deixar aparcat el gran volum de textos legals pendents de debat i votació perquè «comportarà un daltabaix important al país». Amb tot, el màxim representant de l’Executiu va admetre haver mantingut converses amb UL+ILM per un hipotètic pacte i que, dins del marc de les mateixes, s’hauria plantejat aturar la tramitació d’algunes lleis. 

El cap de Govern va manifestar que si s’opta per aturar-ne algunes, «ho hauríem de decidir entre tots». De fet, ell mateix va reconèixer que «difícilment podrem aprovar en aquesta legislatura totes les lleis que estan a tràmit parlamentari». Tot i així, va apuntar que «almenys hem d’incidir per aprovar les menys importants». 

Possibles pactes electorals

«Si al final hi ha un acord amb UL+ILM, encara hi ha molta feina per definir programàticament el que es vol, i potser no ens posem d’acord, però DA no tanca les portes als únics que almenys no han tancat les portes per parlar amb aquells que avui dia tenim la responsabilitat del Govern», va manifestar Martí.

El líder de l’Executiu dubta que es puguin aprovar en aquesta legislatura totes les lleis que hi ha a tràmit

D’altra banda, el líder demòcrata va destacar que un hipotètic acord electoral entre DA i UL+ILM no respondrà a cap tàctica aritmètica, com sí que considera que ho volen fer el PS, L’A i SDP a les llistes parroquials. Segons va manifestar, tots tres partits s’unirien amb un únic objectiu polític: que DA no guanyi. «Ho entenc, però el nostre plantejament és anar sols a les eleccions i defensar la nostra feina, tot i que si s’ha de fer una aliança serà amb UL+CC, però encara està lluny, falten molts contactes», va acabar matisant el cap de l’Executiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT