PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes estrena 41 noves places d’aparcament

La parròquia ja disposa de més de 3.000 llocs públics on estacionar

Per El Periòdic

El nou aparcament comunal de l'avinguda de les Escoles d'Escaldes-Engordany.
El nou aparcament comunal de l'avinguda de les Escoles d'Escaldes-Engordany. | L.M.

Escaldes-Engordany disposa des d’ahir d’un nou aparcament comunal. Es tracta de l’equipament ubicat a l’avinguda de les Escoles, amb capacitat per a 41 vehicles. El comú ha pogut obrir-lo gràcies a un acord de lloguer amb els propietaris del terreny fins el 2021. Des del comú van puntualitzar que és un espai del tot necessari, en el qual s’hi treballava des de feia temps, i que ha suposat una inversió de 230.000 d’euros. 

El conseller d’Aparcaments i Administració, Esteve Vidal, per la seva banda, va voler remarcar que la zona tenia carència de llocs d’aparcament perquè, a banda de la gent que hi viu i dels comerços, també hi ha escoles, la qual cosa provoca una concentració important de famílies en hores molt marcades.

La parròquia escaldenca ha incrementat notablement les places d’aparcament els darrers anys i amb l’obertura d’aquest nou equipament ja disposa, a dia d’avui, de 3.061 places d’estacionament públiques. D’aquesta manera, per a Vidal, la zona ha quedat totalment coberta, segons informa l’ANA.

Sobre el fet que s’estiguin limitant les zones blaves a la parròquia, el conseller ho va negar, però sí va reconèixer que en alguns espais que tradicionalment funcionaven amb tiquet, s’hi han instal·lat equips amb barrera.

 

Pàrkings amb barrera

Des del Comú d’Escaldes-Engoddany, es creu que l’objectiu dels pàrkings amb barrera és afavorir la rotació i que quan una persona es desplaci a la zona trobi aparcament ràpidament, segons va dir Vidal. Un exemple és el cas de l’aparcament comunal Creu Blanca, antigament zona blava. El conseller es va mostrar satisfet de com està funcionant perquè, quan la gent ha d’anar a aquesta zona, troba estacionament de manera ràpida, «cosa que fins ara no passava», va assenyalar.

La corporació, però, va reconèixer fa temps la problemàtica de les zones blaves, ja que, segons van dir en el seu moment, molts conductors no pagaven o, simplement, pagaven el mínim i deixaven el cotxe estacionat tot el dia. Tot i això, van voler recordar que aquestes instal·lacions també tenen un cost pel comú que «cada any fa esforços per ampliar el nombre de places d’aparcament amb el lloguer de terrenys». Després d’aquesta incorporació, ja no hi ha prevista la construcció o remodelació de cap altre aparcament horitzontal amb parquímetre.

Actualment en tota la parròquia, hi ha 3.819 places de les quals 1.069 són aparcaments verticals, 1.110 són aparcaments horitzontals amb barrera (als que s’hi sumen aquestes 41 noves places), 327 són aparcaments horitzontals amb parquímetres, 800 places corresponen a l’aparcament concessionat i hi ha un total de 53 places reservades per a minusvàlid. El forfait comunal va dels 18 euros per un dia, als 42 euros per una setmana o als 90 euros per un mes sencer. El pagament es fa al caixer autòmatic dels pàrquings.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT