PUBLICITAT

CR aposta per «tancar el que ens uneix» i no allargar la negociació

MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joan Gabriel, sortint de l'edifici de Govern, ahir al matí. Foto: ANA / AR

E l missatge del líder de l’oposició, Joan Gabriel, va servir per consolidar totes les afirmacions fetes pels reformistes durant els últims dies i concloure que PS i CR han de «tancar el que ens uneix» per tal de conduir el país cap a “la única sortida que ens queda”, les eleccions anticipades. Tot això sense allargar la negociació i amb la màxima celeritat possible.

El massanenc va insistir davant aquest rotatiu en el fet que l’IVA haurà de quedar necessàriament al tinter per dos motius principals. D’una banda, el fet que «ens aniríem al mes de maig» a l’hora de debatre l’important articulat, allargant l’«agonia» del Govern socialdemòcrata. De l’altra, Gabriel va resumir que «no podem e discutint a aquestes alçades la llei de l’IVA quan hi ha tres versions tan diferents». En aquest cas, el reformista va recordar com, mentre el PS aposta per l’IVA, ApC ho nega rotundament, quedant CR en una posició crítica a l’hora de negociar la imposició indirecta en «una fase on es pensa en eleccions».

En el cas del paquet de les tres lleis d’imposició directa, ja a tràmit parlamentari, Gabriel va demanar que no hi hagi «cap dilació» en el sí de la comissió legislativa de Finances i Pressupost, mentre que en referència als comptes per al 2011, va clarificar que no podran donar suport al pressupost que el ministre d’Economia i Finances, Pere López, presentarà com a molt tard el 31 d’octubre. En aquest sentit, els reformistes tenen com a base l’esborrany lliurat pel Govern als grups parlamentaris.

Segons Gabriel, el text «no servirà per reactivar l’economia», un fet al qual s’ha de sumar la voluntat manifestada per CR ja durant la votació dels comptes per aquest any d’«actuar com a oposició», és a dir, no donar suport al pressupost del partit majoritari. Per tot plegat, «no té cap sentit presentar esmenes» als comptes, va afirmar.

TROBADA SENSE SORPRESES / Gabriel va valorar la reunió amb Bartumeu com a una trobada «sense sorpreses» en què la única cosa que es va fer és posar en coneixement del cap de Govern els acords del grup parlamentari reformista i la junta executiva de la coalició, que dimecres va donar el vist-i-plau a l’estratègia.

En aquest sentit, el dirigent de CR va concloure que, un cop aprovada la imposició directa, és millor «donar per tancada la legislatura». Gabriel va instar Bartumeu, «una persona prou intel·ligent i que estima el seu país», a «actuar en conseqüència» i impulsar la negociació amb un termini que «podria ser fins i tot de quinze dies».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT