PUBLICITAT

Alís i Dallerés s'enfronten, de nou, amb el cas de Metayer

PEPA GALLEGO
ENCAMP

Periodic
Gabriel Dallerés i Miquel Alís en la sessió del consell del comú, ahir. Foto: ANA / MARTA TORT

Una nova discrepància entre els cònsols, major i menor, d’Encamp, Miquel Alís i Gabriel Dallarés, va protagonitzar ahir la sessió del consell del comú encampadà. Una qüestió, la de manifestar públicament la diferència d’opinions, que els mateixos mandataris comunals volen qualificar com «una situació normal», però que, al menys de manera pública i en sessions de consells, no es produeix en altres comuns. La d’ahir va ser pel cas Metayer, mentre que Alís, va dir que la decisió de l’acomiadament de la directora del Cor dels Petits Cantors «la tornaria a fer», Dallarés, va declarar que s’havien buscat «alguns pretexts i excuses que volien ser com faltes greus en uns fets no provats». Per aquest motiu, amb la seva participació al Consorci del cor, Dallarés va intentar reconduir aquest afer cap a «alguna cosa més raonable com una amonestació».

Per la seva banda, el cap de l’oposició, Pere Torres, va explicar que una solució hagués pogut ser la de buscar una nova persona que dirigís a Metayer si des de Govern es volia donar un canvi de línia al cor. Tant Dallarés com Torres van declarar que l’acomiadament hagués hagut de tenir una part del reconeixement de tota la tasca realitzada durant els darrers 19 anys en aquesta formació cultural.

Alís en canvi, va manifesatar que se sent com «la persona que més anys ha defensat Metayer, perquè sóc el que més temps estic al Consorci». El cònsol també va dir que ell va ser el que va proposar que Metayer dimitís, i que el consorci va voler protegir-la en el fet que no va incloure en la carta que se li va trametre la totalitat de les irregularitats, com és la qüestió dels diners. Alís va dir que en aquest aspecte també hi ha coses estranyes, ja que tot i que es van percebre 500 euros, i que una part eren pel pianista, finalment la caixa del Cor ha rebut 550 euros. Alís es va sentir «enganyat» quan davant dels dos informes (el de govern que acusava a Metayer d’algunes faltes i el de la pròpia directora) va descobrir que hi havien coses que no eren certes, com l’excusa que va posar per no acompanyar al cor com a motius personals, quan realment, i en declaracions de la pròpia directora, se’n va anar a jugar a Golf. «Es tractava d’un informe el suficientment important com per no posar cap mentida», va dir el cònsol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT