PUBLICITAT

Compromís dels magatzems amb el català

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

el Govern va signar ahir un conveni de col·laboració per millorar l’atenció als clients en català amb set grans magatzems del Principat. El conveni estableix el compromís dels establiments per tal que els seus treballadors s’adrecin inicialment als clients en català i, a més, segueixin la conversa en aquesta llengua si els clients parlen en català. El Govern, pel seu cantó, oferirà un seguit de recursos formatius, entre els quals hi ha mòduls de català oral bàsic i una còpia del llibre Vocabulari bàsic dels grans magatzems.

De moment, el Govern ha signat el conveni amb els Grans Magatzems Pyrénées, Pyrénées Hiper Centre, Grans Magatzems Andorra 2000, Centre Comercial Escale, Monoprix, Míster Bricolage i Monop; i en els propers dies, ho farà amb Punt de Trobada i Hiper Andorra. La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, va reconèixer que aquestes empreses no representen la totalitat del sector. No obstant això, el Govern confia que els grans magatzems que falten s’afegeixin a aquest acord, que té una durada inicial de tres anys.

El conveni recull el compromís ferm del Govern i dels grans magatzems per capgirar una situació que, segons l’últim indicador lingüístic, era clarament negativa pel que fa a l’atenció als clients en català. Aquest fet contrasta amb l’increment del percentatge de clients que sempre parlen en català als grans magatzems.

carta als empleats / Els centres comercials adreçaran una carta als empleats recordant-los que els ciutadans tenen reconegut a l’ordenament legal el dret de ser atesos en la seva llengua. El Govern, a més d’oferir mòduls de català oral i una còpia del lèxic bàsic, oferirà un vocabularis per a bars i restaurants i la possibilitat d’adquirir el curs Veus d’Andorra a un preu reduït.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT