PUBLICITAT

El model energètic, a debat

Eva Arasa
La Massana

El model energètic actual és insostenible. Aquesta és, sens dubte, una de les idees sobre la qual es va insistir més al llarg de la jornada d’ahir, en el marc de la segona edició del Saló Pirineu Sostenible. Si la qüestió la centres a Andorra, aleshores resulta que la flagrant dependència energètica del país evidencia quin és el camí que cal seguir, no només al Principat, sinó de manera global: implementar fonts d’energia renovables i reduir el consum.

El Saló Pirineu Sostenible va obrir ahir les seves portes a la Massana i, en els discursos d’inauguració, ja es van esbossar les línies del debat que centrarà aquestes dues jornades dedicades a presentar “les eines que actualment permeten desenvolupar, de forma eficient i sostenible, la societat i la cultura del Pirineu”, segons expliquen els mateixos responsables d’aquesta iniciativa. Els dos grans eixos temàtics d’aquest any són l’energia i la construcció, un sector que actualment està incorporant mesures de reducció d’impacte ambiental i eficiència energètica.

El cònsol de la Massana, Josep M. Camp, va encetar el capítol de discursos i va subratllar que l’esdeveniment ha de servir perquè administracions públiques i empreses privades coneguin els recursos que tenen al seu abast per tenir “una conducta responsable” amb el medi ambient. “No puc ser sostenible si no conec les possibilitats que tinc”, va afirmar Camp.

publicació del reglament/La inauguració del Saló va coincidir amb la publicació al Bopa del Reglament energètic en l’edificació. El ministre d’Economia i Finances, Pere López, s’hi va referir com a exemple de la feina que està fent el Govern per establir un marc legal adient per fer front als reptes que planteja la crisi del model energètic.

Segons López, «cal que Andorra defineixi la seva política energètica», tenint en compte la situació de dependència del país –entre Feda i el centre de tractament de residus només es produeix el 17% de l’electricitat que es consumeix. Així, per garantir el subministrament energètic, «cal aprofitar els recursos propis i ser més eficients», diu el ministre .



Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT